Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 22.03.2013.
16:33
Beta A

SNS: Imamo bolje ljude za Beograd

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je danas da nije na SNS da u ovom trenutku inicira smenu vlasti u gradu, ali da su spremni za izbore.

SNS spreman za izbore u Beogradu

"Razgovora o promeni vlasti nije bilo, nije na nama u ovom trenutku da dajemo inicijativu... Pre svega, neko ko bi bio potencijalni kandidat za koalicinog partnera treba da se izjasni da li želi ili ne da ostane u vlasti", rekao je Jovičić novinarima u pauzi sednice Skupštine Beograda.

On je kazao da će SNS nastaviti sa konstruktivnim kritikama i predlozima da bi, kako je rekao, pokazala da građanima može da bude bolje. Komentarišući izjavu predsednika Skupštine grada i funkcionera SPS Aleksandra Antića da koalicija radi korektno, Jovičić je upitao kako SNS može "po svaku cenu da traži da dođe do pregrupisavanja vlasti".

"Spremni smo za izbore u Beogradu, SNS ima plan i odgovorne ljude koji mogu da vode Beograd i spreče sunovrat", rekao je Jovičić.

On je dodao da je trenutno ukupan dug Beograda 900 miliona evra, odnosno da javna preduzeća čiji je osnivač grad duguju 450 miliona a isto toliko i grad.

Skupština Beograda je na početku sednice po skraćenom postupku razrešila i izabrala nove direktore pojedinih ustanova čiji je osnivač grad. Sednici prisustvuje i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Ružić: Možemo da razgovaramo o promeni vlasti

 

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je
da su socijalisti spremni da razgovaraju o promeni vlasti u Beogradu, ali da za to mora da postoji inicijativa Srpske napredne stranke. Ružić je za agenciju Beta kazao da je eventualna prekompozicija vlasti u glavnom gradu, gde vlast imaju demokrate i socijalisti, bolje rešenje od novih izbora.

 

"Ukoliko postoji želja i volja, a mislim da ima dovoljno i političke matematike i političke volje, koja je barem od strane SPS-a sasvim jasno prezentovana na republičkom nivou, da se, ukoliko je potrebna prekompozicija, uradi na način koji neće predvideti i podrazumevati novi izborni ciklus", kazao je Ružić.

 

"Ukoliko usledi zvanična incijativa od strane naših partnera na republičkom nivou, naravno da smo otvoreni da na tu temu razgovaramo", rekao je funkcioner socijalista.

 

Upitan da li sadašnja vlast u Beogradu dobro radi, Ružić je naveo da SPS daje "potpuni doprinos relizaciji svih ciljeva koji su važni za Beograd".

 

Na pitanje da li će smenu vlasti u Beogradu zaustaviti odbornici PUPS, koalicioni partneri socijalista koji mogu da budu odlučujući faktor i koji su najavili da neće napuštati koaliciju sa DS, Ružić je kazao da o tome ne vredi raspravljati pre zvanične inicijative za promenu vlasti u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Subota 23.03.2013. 06:45
Svar je u tome da tim "boljim ljudima" SNs ni ovce ne bi smeo da prepusti na čuvanje, a prepušta narod i državu.
Petak 22.03.2013. 19:40
sns ima odbornika ponavljaca koliko hocete u srbistanu. Zato Srbija ovako napreduje. Znam bar jednog koji je i za osnovnu kupio svedocanstvo. Bruka i sramota..jednaka kao i lopovski kadrovi ds, spo, ldp a izgleda da ni dss i dveri nisu nista bolji. Sve je to Sluzba (udba, db, bia) i ta rak rana sa poreklom iz siftogore i krajina, unistava srpsku Maticu. Srbi nestaju, Srbija sve manja..a vi partijasite i svadjajte se koje je zlo manje i koja je partija manje losa (LOSA ! ) za Srbiju
Petak 22.03.2013. 19:59
"... a mislim da ima dovoljno i političke matematike" ..... kako vas samo nije sramota. Vaša politička matematika nas sada drži u mestu. Vaša matematika nas svakog dana po malo ubija. Sram da vas bude
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online