Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.03.2013.
13:47
D. Dekić - Vesti A

Zeleno svetlo za Bogoljuba?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je tokom prošlonedeljne državne posete Belorusiji, udario kamen temeljac trgovinskom centru Svetionik Minska koji će graditi BK grupa. Time je nametnuta dilema da li se tamo sreo sa odbeglim Bogoljubom Karićem ali i pitanje ko od pravde štiti biznismena s poternice koji je zbog afere Mobtel napustio Srbiju u februaru 2006. Šef države je u Minsku bio sa Bogoljubovim bratom Dragomirom, podsetivši naciju da je od prošle godine stranka porodice Karić - Pokret Snaga Srbije deo srpske vlasti, a Dragomir i Bogoljubova supruga Milanka republički poslanici na listi naprednjaka.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Lukašenko prošle nedelje u Minsku
 

Nikolićevi saradnici negiraju susret predsednika države s Bogoljubom, a Dragomir, koji je "Vestima" rekao da je u Moskvi, prekinuo je vezu kod pitanja da li se šef države sreo s njegovim bratom.

Bez komentara

Zamenik šefa poslaničke grupe naprednjaka Zoran Babić smatra da vest "nije vredna komentara". Podseća da je Nikolić u više navrata rekao da će se prema Bogoljubu, kada i ako bude dostupan organima gonjenja, postupati kao i prema ostalima koji su optuženi za takve stvari.

Ipak, Nikolićev blagoslov Kariću na delu je bio u Minsku gde je predsednik Srbije kao svedočanstvo obećavajuće belorusko-srpske saradnje u građevinarstvu, naveo upravo projekat BK grupe. Sve to potvrdio je Bogoljub Karić putem Tvitera:


- Danas naše građevinske kompanije učestvuju na tenderima i pobeđuju u vrlo oštroj međunarodnoj konkurenciji. Primer je BK grupa - napisao je Bogoljub, povodom 200.000 kvadrata prostora koji će graditi.


Da u aktuelnoj vlasti ima dvostrukih standarda i licemerja kada je reč o borbi protiv korupcije, mišljenja je politički analitičar Đorđe Vukadinović. On ukazuje da svaka vlast ima i omiljene tajkune i one protiv kojih se bori.

Milankin skandal

Poslanica sa liste SNS Milanka Karić je krajem septembra 2012, na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenta u Beogradu, napravila skandal kada je kao član srpske delegacije van dnevnog reda, zatražila da "prestane progon predstavnika krupnog kapitala". Predsedavajuća Milica Delević pokušala je da vrati sastanak u formalne tokove, ali je Milanka tada zatražila ukidanje dela "zloupotreba službenog položaja", pa je prvo što je EP delegacija čula bio poziv na zaštitu Bogoljuba Karića.

- To se dobro vidi na primeru Miškovića i Karića. Mišković je posle petooktobarskih promena vlasti bio kidnapovan i ucenjivan, pa onda postao omiljeni državni tajkun, a sada je u zatvoru. Karića su ranije vlasti reketirale, naredne gonile, a sadašnje kao da mu spremaju povratak - kaže Vukadinović.


On je dodao da je lepo što predsednik daje podršku srpskom biznisu u svetu, ali i primećuje da ovaj primer s BK grupom pomalo bode oči.
- Nije dobro da se stekne utisak da smena vlade predstavlja i smenu jedne poslovno tajkunske garniture - zaključio je ovaj analitičar.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.03.2013. 17:52
Sad se vidi ko ima posla sa tajkunima.Vucic kobajagi hapsi Miskovica da zamaze oci narodu i skrene paznju od izdaje Kosova a Nikolic radi na tome da dovede drugog lopova u zemlju zato sto mu je duzan pare koje su Karici dali za predizbornu kampanju.REFERENDUM narode da hapsimo izdajnike.
Utorak 19.03.2013. 08:12
Zajedno se dopunjavaju, Nikolić je Karićev čovek, a Karić je Nikolićev čovek...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online