Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 16.03.2013.
13:39
Danas A

Britanski poslanici: Srbija sada ima najbolju vladu u poslednjih 9 godina

Imali smo iskrene i otvorene diskusije s predstavnicima različitih stranaka i stekli smo utisak da je ova Vlada Srbije najodlučnija koju je vaša zemlja imala u proteklih devet godina da sprovede reforme, ističu poslanici Parlamenta Velike Britanije Stjuart Endrju, Klajv Bets, Džema Dojl i Karen Lamli, članovi parlamentarne Grupe prijateljstva sa Srbijom, koji su ove sedmice boravili u dvodnevnoj poseti Beogradu.

Britanski poslanici su imali "iskrene i otvorene diskusije" s predstavnicima različitih stranaka i stekli utisak da je ova Vlada Srbije najodlučnija da sprovede reforme
 

Prema rečima sagovornika Danasa iz vladajuće Konzervativne i opozicione Laburističke stranke, glavne teme njihovih susreta sa sagovornicima iz Srbije bile su rešavanje kosovskog pitanja, napredak države u evropskoj integraciji i povezano pitanje ekonomskih reformi i saradnje. U tom kontekstu, oni ističu da će Velika Britanija nastaviti da podržava sprsku vladu u ostvarenju ključnih ciljeva

Karen Lamli, konzervativna poslanica i šefica Grupe prijateljstva, navodi da je "veoma važna činjenica da prvi put u proteklih devet godina u Srbiji vidimo vladajuću koaliciju koja je istinski rešena da odvede državu u EU".

- Iako imam određene rezerve, ova Vlada me impresionira jer mi se čini da njeni članovi imaju jasnu ideju gde Srbija treba da bude i koriste jezik koji razumeju i obični ljudi, a ne samo pripadnici elite. Predstavnici Dačićevog kabineta imaju napredne ideje i odlučni su da unaprede stanje u ekonomiji, koja im je na vrhu agende, što je u ovom trenutku i logično - kaže Lamlijeva.

Komentarišući susrete sa srpskim političarima, Karen Lamli ukazuje da je predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović "izuzetan političar".

"Svi za EU"

Džema Dojl, ministarka odbrane u "Vladi u senci" i poslanica Laburističke partije, naglašava da je "od velikog značaja to što se i vladajuće i većina opozicionih stranaka u Srbiji zalažu za pridruživanje EU".

- Bitno je da svi budu na istoj strani, odnosno da imaju pozitivan stav o EU. Uprkos razlikama u načinu na koje vide EU, i laburisti i konzervativci u Britaniji podržavaju politiku proširenja i žele Srbiju u Uniji - objašnjava Dojlova.

Klajv Bets, poslanik Laburista u četiri saziva i predsedavajući parlamentarnog Komiteta za lokalnu samoupravu, ističe da je za rešavanje kosovskog pitanja "potrebno da ljudi prestanu da gledaju unazad i da počnu da gledaju u budućnost, koja uključuje članstvo Srbije u EU".

Na istu temu Karen Lamli kaže da su srpski zvaničnici "uvideli da bez istinske borbe protiv korupcije neće biti privučeni novi investitori, što je preduslov za uspeh".

- Kosovo jeste važna tema, ali investicije su preduslov za napredak. Mislim da Vlada Srbije zna kuda treba da ide i suočava se sa izazovima koje treba da prevaziđe da bi ostvarila taj cilj - komentariše Lamlijeva.

POVEZANE VESTI

Subota 16.03.2013. 13:55
Pa dajte Ircima i Skotima jednom tu nezavisnost kada ste tako dobri u rastakanju tudje drzave.
Subota 16.03.2013. 14:03
I Đura će da nam oprosti što nas je tukao.
Subota 16.03.2013. 14:16
E pa kad vas najveci srbomrzci hvale, To znaci da ste spremni na sve i svasta PA I NA PRIZNAVANJE KOSOVA sto je i njihovom najvecem interesu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online