Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 23.10.2014.
17:22
Beta A

"Evrointegracije su strateški cilj Srbije"

Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske intregracije Jadranka Jokismović izjavila je da vlada Srbije "aktivno promoviše novi i bolji koncept nemačko-srpskih odnosa". Ona je istakla Srbija ne odustaje od Evrope, te da se nalazi na "nedvosmislenom evropskom putu".

Srbija na jasnom i nedvosmislenom evropskom putu: Jadranka Joksimović
 

"Koncept naše vlade i naše države jeste da, uz sve rizike, počnemo da oponašamo privredni i radno-etički koncept velike nemačke ekonomije. Nema garancija za uspeh, ali svakako da visoko postavljena lestvica ciljeva mora da donese makar neki kvalitativni pomak", rekla je Joksimovićeva za novi broj beogradskog Nedeljnika.

Prema njenim rečima, "najznačajniji politički, ekonomski i kulturni imenitelj savremenih odnosa Srbije i Nemačke jeste EU", a Srbija je, dodala je, "na jasnom i nedvosmislenom evropskom putu".

"Nemačka je pokazala da je zainteresovana za evropsku budućnost regiona, a Srbija želi da bude promoter regionalne stabilnosti i saradnje, što smo, uostalom, do sada i pokazali", dodala je Jadranka Joksimović.

Na pitanje koliko je Srbija posle šest meseci rada nove vlade bliža EU, Jokismovićeva je rekla da je važno koliko je urađeno da počnu reforme koje će "u srednjem roku suštinski unaprediti život ljudi,a ne koliko smo formalno bliži EU".

Govoreći o pregovorima sa EU, ona je rekla da Srbija želi da počne pregovore poglavljima koja su značajna za reforme koje se sprovode.


"Lobiramo da Srbija do kraja godine otvori poglavlje 32, koje se odnosi na finansijsku kontrolu budžetskih sredstava. Za nas je ovo poglavlje veoma važno jer želimo kontrolu u trošenju sredstava kako građana Srbije, tako i sredstava koja dobijamo od EU", rekla je.

Na pitanje da li će sadašnja vlada na kraju mandata biti ocenjena kao "evropska" ili "rusofilska", Joksimovićeva je rekla da je "pitanje čudno". "Ako su evropske integracije strateški cilj Srbije, a jesu, i tako i piše, onda je odgovor valjda jasan", dodala je.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.10.2014. 17:37
FAŠISTI idite u FAŠISTIČKU EVROPU a narod osavite nemožete nas na silu voditi svama.
Četvrtak 23.10.2014. 18:37
Zamislite da je nekome već 14 godina strateški cilj da udje u EU i zbog toga cilja vi ste upropastili ne samo jednu generaciju, nego ste amputirali dio teritorije, izdali i ostavili na milost i nemilost srpski narod i njihovu imovinu na tom dijelu zemlje, imamo 1 500 nestalih lica, ruše nam grobove, pale crkve, protjeruju ljude, a vi i dalje zarad tog " strateškog " cilja, ponižavate čitavu naciju ! Skinite se više s k...a vi i EU !!!
Četvrtak 23.10.2014. 17:23
EVO OPET PROVOKATORA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online