Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Četvrtak 14.03.2013.
16:32
Beta A

"EU se uzbuđuje samo oko Albanaca"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Zvečanu da neće učiniti ništa na štetu Srbije zarad dobijanja datuma za otpočinjanje pregovora sa EU, prenose beogradske agencije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 

Pred početak razgovora visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa državnim vrhom Srbije, Nikolić je za televiziju Most rekao da ona dolazi "kao pravi medijator" kako bi prenela stavove Beogradu i Prištini.

Nikolić je rekao da državni vrh Srbije neće preduzimati brzoplete korake "zato što gospođa Ešton krajem marta ili u aprilu piše izveštaj koji će da razmatra Savet EU".

Pročitajte još: Nikolić i Dačić: Dijalog se nastavlja, razlike postoje

"Ako mi do sada nismo ispunili uslove, pitanje je možemo li mi te uslove da ispunimo", rekao je predsednik i objasnio da misli na uslove koje je postavio Savet Evropske Unije.

"Savet EU nam nije postavio uslove da se mi dogovorimo sa Albancima", rekao je Nikolić.

Nikolić je potvrdio da je uoči odlaska u Brisel na razgovor sa Ketrin Ešton postojao "papir sa zahtevima" koje srpska strana nije mogla da prihvati. Nakon toga "taj papir" je povučen i to se, prema njegovoj oceni može tumačiti kao dobar znak u pregovorima sa Prištinom.

"Svaki papir u Briselu o kojem se raspravlja, na koji se daju primedbe, predstavlja predlog Srbije. Albanci nikada nisu dali nijedan predlog i nisu ni morali, pošto za njih radi Evropska Unija", rekao je Nikolić.

On je dodao i da dogovora nema dok obe strane ne popuste.

"Nikad se EU nije uzbudila što Srbija popušta, odstupa od svog Ustava od svojih zakona i pravila. Uzbuđuju se samo ako Albanci moraju da popuste, da promene neki svoj zakon, odredbu svog Ustava, ako moraju da prepoznaju srpsku zajednicu kao nešto što je u mnogim sferama iznad njihove moći. Mi prepoznajemo Kosovo i Metohiju kao teritoriju po mnogim sverama iznad naše moći, mi smo država, Kosovo
nije država", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.03.2013. 16:40
Срам те било седих власи .
Četvrtak 14.03.2013. 16:46
Дај Боже али са разлогом сумљам!
Četvrtak 14.03.2013. 19:30
Nije mi jasno čiji si ti predsjednik i kome si dao zakletvu ? Čim spominješ šiptarski ustav, ti ga priznaješ ! Šta uopšte pregovaraš, kada već unapred znaš da je EU na njhovoj strani i da šiptari imaju njihovu 100% podršku, zašto se šetate tamo, vamo ? Ti si izgubljeni slučaj !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online