Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 13.03.2013.
12:20 >> 12:30h
B92 A

"Vučić i Dačić bi mogli da zamene mesta"

"Imamo stalno slabljenje premijera, i stalno jačanje zamenika. Svi kadrovi nelojalni Vučiću, biće sklonjeni ako dođe do rekonstrukcije Vlade. Premijer Ivica Dačić i zamenik Aleksandar Vučić mogli bi da se zamene... Neće doći do toga, ali taj odnos snaga će sada biti mnogo jasniji" rekao je politički analitičar Slobodan Antonić.

Politička velika rokada verovatno još neće biti urađena: Ivica Dačić (levo) i Aleksandar Vučić
 

Antonić je dodao i da se pri govoru o rekonstrukciji Vlade uvek pominju imena koja su kadar predsednika Tomislava Nikolića.


"Ovde treba govoriti ko realno ima moć i kotroliše političku i ekonomsku situaciju, a to je Vučić. Nikolić je sekundaran, po ovim pričama o rekonstrukciji Vlade, to su pre svega ljudi koji su kadrovi Nikolića ili se smatra da su nedovoljno lojalni Vučiću", kaže Antonić i dodaje da treba razlikovati ono sa čim se nastupa u javnosti, od onoga što su stvarni politički procesi.

Možda dobijemo novu vladu

Politički analitičar Slobodan Antonić dodaje da nije isključeno da ćemo dobiti novu vladu.


"Ali, to je deo politike koji mi moramo da naslućujemo, koji se ne vidi. Sada se dešavaju burni procesi. Ivica Dačić je odbijao da Milorad Veljović bude direktor policije, a na kraju je pristao. Iako je to veoma bitna stvar, on je u svom dvorištu morao da popusti. Tu se vidi ta zamena uloga i pomeranje u odnosima političle moći“, kaže Antonić.

Pročitajte još:

* Dačić predložio Vučiću da bude premijer?

Antonić navodi da se u poslednje vreme primećuje obrazac ponašanja, da neko bude politički odstranjen u novinama.


"Kontrola javnosti i medija koja se sprovodi politički i preko vlasništva, i to se jasno vidi, vidimo da kreće kampanja napada u tabloidima na generala Dikića, i koga se sećamo sa zakletvom u kome je pominjao Kosovo, i sada vidimo kampanju da se on smeni, iz novina koji se smatraju bliskim Vladi“, kaže Antonić.

Što smo odustali od Ivice i Banane?

Antonić kaže da je ta vrsta tretmana ličnosti koji imaju javnu funkciju "nedopustiva".


"Svako od nas može biti ili je bio žrtva različitih tabloida i medija, sve je postalo dozvoljeno i ne znamo šta je to što je proizvod trke za tiražom, a šta delovanje političkih sila koje deluju veoma opasno“, kaže Antonić i dodaje da se postavlja pitanje kvaliteta medija, štampe i javnosti koja je odustala od čitave priče o sastanica Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem, poznatim i kao Miša Banana, koja po njemu nije uopšte trivijalna stvar.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.03.2013. 12:32
"Vučko, ajde da promenimo noše"!
Sreda 13.03.2013. 16:00
Vučku rastu apetiti bez prestanka, neko ko želi apsolutnu vlast !!! I ako mu dozvolimo,nema nas više !
Sreda 13.03.2013. 19:43
Neka se ukljuci i treci clan "trojke" cuvene! Pa neka rotiraju, dok nam(im) se ne zavrti u glavi. Vladi kojoj je glavna specijalnost ruiniranje, ne pomaze ni rekonstrukcija, niti rotacija, a ni krpljenje, mozda jedino detonacija?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online