Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.02.2010.
09:30
Vestionline A

Sneg i led na putevima Srbije

U nižim predelima Srbije, na kolovozima prvog prioriteta, ima do tri centimetra snega, a na pojedinim deonicama ima ledenih naslaga koje dodatno otežavu kretanje vozila, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). U Beogradu su, prema tvrdnjama "Beograd puta", saobraćajnice očišćene od snega i prohodne.

Čišćenje snega na putevima Srbije i dalje traje
 

U Srbiji preovlađuje oblačno vreme, sa slabim do umerenim snegom koji pada skoro na celom području Srbije.


Zbog vejavice i umerenog snega vidljivost je generalno smanjena, posebno preko prevoja i na putevima u planinskim predelima. Sumaglice ima i na području Vojvodine, gde trenutno nema padavina.

Pojačan je vetar na području Timočke i Negotinske krajine koji na prevojima i preko Čestobrodice stvara manje snežne nanose. U planinskim predelima, preko planinskih prevoja i na putevima dugog i trećeg prioriteta, ima 10 centimetara snega i leda na kolovozu.


Beogradske ulice očišćene od snega

 

Glavne ulice u Beogradu su očišćene od snega i prohodne su za saobraćaj, izjavio je dežurni tehničar u "Beograd putu" Slobodan Grujić, dodajući da su očišćene saobraćajnice kojima se kreću vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća i "Laste" i da je u toku čišćenje manjih ulica.

 

Prošle noći je za čišćenje snega angažovano više od 100 vozila i utrošeno je oko 156 tona soli, 12 tona kalcijum hlorida i oko 250 tona potrebne mešavine, naveo je Grujić.

 

Po nalogu Gradskog sekretarijata za saobraćaj, kako je kazao, postoji obaveza nadležnih službi da saobraćajnice budu očišćene od snega u roku od 72 časa.

 

 

U "Beograd putu" ukazuju i na moguću poledicu u pojedinim ulicama, zbog čega se vozačima preporučuje oprezna vožnja i poštovanje saobraćajnih propisa.


Zimska oprema je obavezna na celom području Srbije, a na putevima u planinskim predelima Novog Pazara, Nove Varoši, Prijepolja, Ivanjice, Užica, Vranja, Timočke i Negotinske krajine obavezna je upotreba lanaca.

Dodatna opreznost je neophodna na kritičnim deonicama, poput mostova,
nadvožnjaka i preko planinskih prevoja.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj preko Zlatibora, Kadinjače, Tare, od Valjeva ka Podbukovima, preko Debelog Brda, ka Loznici, preko Crnog Vrha, Rtnja, Popadije, ka Babinom Zubu, na prilazima Kopaoniku, Goču, Goliji, na regionalnim putevima Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši i Prijepolja.

Putari upozoravaju na pojavu "udarnih rupa", a vremenske prilike su
uticale i na povećan broj odrona na putevima.

Poseban oprez savetuje se i na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, kao i na svim deonicama koje prolaze kroz useke i klisure. Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju od 15 do 30
minuta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online