Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.01.2019.
08:24
b92.net, Vestionline A

Beograd zavejan, problemi u saobraćaju

Sneg koji je počeo da pada tokom noći u Beogradu, ne prestaje. Prema prognozama padaće i naredna dva dana, zbog čega se očekuju problemi su saobraćaju.

Tanjug
Foto: Arhiva

Gradske službe su u četvrtom stepenu pripravnosti, što znači da glavni gard čisti 1.600 ljudi i oko 300 mašina. Ipak, zbog činjenice da sneg i dalje pada, izgleda da je čišćenje ulica i vozila poput Sizifovog posla. Gradonačelnik beograda Zoran Radojičić izjavio je da je prognoza meteorologa bila nešto drugačija, odnosno da se očekivalo manje snega. 

- Po sadašnjoj prognozi sneg će padati i danas, i sutra, kao i u subotu i nedelju. Gradske službe su konstantno u četvrtom stepenu pripravnosti. Sve službe rade i prekovremeno i daju sve od sebe da se ublaže problemi - kazao je on. 

Na pitanje da li od jutros ima problema u funkcionisanju gradskog prevoza, kaže da je bilo na liniji 57, u Ulici Kneza VIšeslava, ali ističe da su nadležne ekipe odmah upućene u tu ulicu. 

U Srbiji će danas biti oblačno sa snegom, samo ujutru i pre podne na jugoistoku, istoku i u Banatu i sa kišom koja ce se rano ujutru ponegde lediti pri tlu. Očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača u većini mesta za oko 10 cm, osim na jugozapadu i u Bačkoj gde se očekuje manje. Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar. 

Jutarnja temperatura biće od -2 do 2 stepena, a najviša dnevna od 0 do 4 stepena. U Beogradu će biti oblačno sa snegom, samo rano ujutru ponegde i sa kišom uz mogućnost pojave poledice. Tokom prepodneva u Beogradu se se očekuje novih pet centimetara snega, a posle podne postepeni prestanak padavina, saopštio je Republički hidromeorološki zavod. 

Sutra (u petak) i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 cm, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu biti oko 30 cm, a u pojedinim delovima grada i više, naveo je RHMZ na sajtu. 

Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 1 stepen. Prema izgledima vremena, do 31. januara, u petak i subotu oblačno sa snegom. Više padavina se očekuje u petak uveče i tokom noći ka suboti uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. 

U subotu posle podne postepeni prestanak padavina. U nedelju ujutru mraz, tokom dana suvo i malo toplije. U ponedeljak oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Zatim od utorka oblačno i hladnije sa snegom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online