Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 08.02.2013.
02:35
B92 A

Dačić: Amerika ne sumnja u mene

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je nemoguće da bi imao tako dobru saradnju sa agencijama američke vlade da postoje neke sumnje u njegov kredibilitet. On navodi da je zbog toga apsurdno da ga neko optužuje za saradnju sa narko-kartelom.

Ivica Dačić i direktor FBI Robert Miler
 

"Mislim da je prosto nemoguće da neko na ovakav način sa mnom sarađuje i da na ovakav način budem deo procesa i četiri puta razgovaram sa direktorkom DEA (Agencije za borbu protiv trgovine drogom) i njenim najbližim saradnicima koji vode operacije, da postoje neke sumnje u moj kredibilitet", rekao je Dačić za RTS iz Vašingtona, gde je bio na Molitvenom doručku i razgovarao sa čelnicima DEA i Federalnog istražnog biroa.

Pomoć u evrointegracijama

 

Dačić je izjavio da je u Vašingtonu dobio uveravanja američkih zvaničnika da će se SAD zalagati da EU uskoro utvrdi datum početka pregovora o pristupanju Srbije Uniji.

 

"SAD podržavaju evropski put Srbije i založiće se za datum pregovora s EU", rekao je Dačić.

Dačić je najavio da će njegove naredne posete Sjedinjenim Američkim Državama biti radi privlačenja investitora i najavio da će mu u tome pomoći Stejt department.

Dačić je rekao da je do sada rekao sve što je mislio da kaže o optužbama na svoj račun i da sada treba da rade državni organi i poručio da treba odvojiti političke manipulacije od činjenica.

"Jedno je sigurno - svi koji se bave kriminalom treba da završe u zatvori i završiće u zatvoru", rekao je Dačić.

On je rekao da se, od kada je vlada formirana priča o novim izborima, još nije susreo s tako nečim i dodao da nikog nisu više napadali od njega po različitim temama.

"Ovde je veoma jasan cilj vlade i to su rezultati. Imamo jasan dogovor najvažnijih političkih faktora u vladi - znači između Vučića i mene kao predsednika najvećih stranaka i drugih članova koalicije i ne postoje nikakve razlike između naših suštinskih ciljeva", podvukao je Dačić.

"Iza svih nas treba da ostanu rezultati i tada će se videti da li je neko radio svoj posao ili je samo politiku koristio za svoju ličnu promociju. Želim da ovo bude vlada sa rezultatima. Siguran sam da će ovo biti vlada koja će postići najbolji režltat od svih vlada u prethodnih 20 godina", rekao je predsednik vlade.

POVEZANE VESTI

Petak 08.02.2013. 03:10
CEKAJ DACICU PA ZAR NE RADIS TI ZA CIA A NE FBI STO IZDA SVOJE GAZDE,NIJE U REDU. AAAA ZNAM PA TI RADIS ZA OBOJE BLAGO TEBI. NIJE NI CUDO DA NAM POKLONI KOSOVO.
Petak 08.02.2013. 03:14
Bravo bagro srbijanska, svaka cast koga dovedoste na vlast! Sad fino ima da cutite dok trpit,e kad vam uvaljuju!
Petak 08.02.2013. 03:21
Али Србија није Америка.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online