Petak 08.02.2013.
02:35
B92

Dačić: Amerika ne sumnja u mene

Ivica Dačić i direktor FBI Robert Miler
 

"Mislim da je prosto nemoguće da neko na ovakav način sa mnom sarađuje i da na ovakav način budem deo procesa i četiri puta razgovaram sa direktorkom DEA (Agencije za borbu protiv trgovine drogom) i njenim najbližim saradnicima koji vode operacije, da postoje neke sumnje u moj kredibilitet", rekao je Dačić za RTS iz Vašingtona, gde je bio na Molitvenom doručku i razgovarao sa čelnicima DEA i Federalnog istražnog biroa.

Pomoć u evrointegracijama

 

Dačić je izjavio da je u Vašingtonu dobio uveravanja američkih zvaničnika da će se SAD zalagati da EU uskoro utvrdi datum početka pregovora o pristupanju Srbije Uniji.

 

"SAD podržavaju evropski put Srbije i založiće se za datum pregovora s EU", rekao je Dačić.

Dačić je najavio da će njegove naredne posete Sjedinjenim Američkim Državama biti radi privlačenja investitora i najavio da će mu u tome pomoći Stejt department.

Dačić je rekao da je do sada rekao sve što je mislio da kaže o optužbama na svoj račun i da sada treba da rade državni organi i poručio da treba odvojiti političke manipulacije od činjenica.

"Jedno je sigurno - svi koji se bave kriminalom treba da završe u zatvori i završiće u zatvoru", rekao je Dačić.

On je rekao da se, od kada je vlada formirana priča o novim izborima, još nije susreo s tako nečim i dodao da nikog nisu više napadali od njega po različitim temama.

"Ovde je veoma jasan cilj vlade i to su rezultati. Imamo jasan dogovor najvažnijih političkih faktora u vladi - znači između Vučića i mene kao predsednika najvećih stranaka i drugih članova koalicije i ne postoje nikakve razlike između naših suštinskih ciljeva", podvukao je Dačić.

"Iza svih nas treba da ostanu rezultati i tada će se videti da li je neko radio svoj posao ili je samo politiku koristio za svoju ličnu promociju. Želim da ovo bude vlada sa rezultatima. Siguran sam da će ovo biti vlada koja će postići najbolji režltat od svih vlada u prethodnih 20 godina", rekao je predsednik vlade.

2024 © - Vesti online