Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 22.02.2014.
15:05
B. Đokić - Vesti A

Uhapšen "glavni" srpski špijun

Policija je privela Borisa Garu, zamenika načelnika Službe za specijalne istražne metode (SSIM), koja se nalazi u okviru Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije. On se sumnjiči da je Branku Lazareviću, bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića odavao podatke o praćenju članova grupe Darka Šarića, koja je švercovala tone kokaina iz Južne Amerike za Zapadnu Evropu.

Branko Lazarević po dolasku na ispitivanje
  


Lazarević je saslušan u Upravi kriminalističke policije, gde je inspektorima rekao sve o kontaktima sa Šarićevim ljudima, kome je davao informacije o istrazi protiv njih i naveo da ga je sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, koji je kako se sumnja bio nadređen i Šariću, upoznao Dačić. Navodno je rekao i koji su policijski funkcioneri u vreme dok je bio šef kabineta od 2008. do 2010. godine odavali tajne iz istraga.

Misteriozna jedinica

Služba za specijalne istražne metode je deo UKP u kome se obavlja prisluškivanje i tajno praćenje osumnjičenih za krivična dela na teritoriji cele Srbije. Ova jedinica je vrlo misteriozna, pa čak i zaposleni u policiji nemaju puno informacija o njoj. U SSIM radi nešto preko 120 ljudi koji danonoćno prate komunikacije umešanih u kriminal. Oni su i snimili čuvenih 130 diskova na kojima su sastanci i razgovori Lazarevića, osoba iz MUP-a i članova Šarićeve grupe.

Odmah potom priveden je Gara, koji je u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal dao izjavu. On je navodno Lazareviću u jednom restoranu na Slaviji govorio ko je od Šarićeve grupe pod "merama".


- Nakon što je Goran Biorac, načelnik SSIM otišao sa funkcije, rukovođenje službom faktički je preuzeo njegov zamenik Gara. Čitavih šest godina on je bio na mestu zamenika načelnika službe, ali novi načelnik nije imenovan. Juče ujutru, samo nekoliko sati posle njegovog privođenja, imenovan je načelnik. Gara je po funkciji imao sve informacije ko se tajno prisluškuje i snima, kao i koje su akcije u toku - nezvanično saznajemo u srpskoj policiji.


Kako prenose beogradski mediji, direktor policije Milorad Veljović naložio je Rodoljubu Miloviću, načelniku UKP-a, da se privedu sve osobe iz ove uprave za koje se sumnja da su odavale tajne o istrazi protiv Šarića.

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 15:20
Jos samo da nas obavestte da su uhapsili Sarica.Ali za to je jos rano,cekaju finis izborne kampanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online