Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 07.02.2013.
11:25 >> 11:31h
Beta A

"Nisam počinio bilo kakvo krivično delo"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da nije počinio nijedno krivično delo i da njegov susret s Rodoljubom Radulovićem, članom narko-klana Darka Šarića, ne treba da se koristi za politicke manipulacije.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić
 

"Nikada se nisam sastajao s pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, jer u vreme kad se to dešavalo (susret s Radulovićem) nisam imao apsolutno nikakve informacije o svemu tome. Saznanja sam dobio kasnije, a tema mojih razgovora bio nije bilo nikakav kriminal, naprotiv", rekao je Dačić u intervjuu za Glas Amerike.

19. februara o institucijama na severu

Premijer Srbije Ivica Dačić
najavio je da će 19. i 20. februara u Briselu nastaviti dijalog s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a na dnevnom redu će biti institucije na severu Kosova. Upitan o sastanku predsednika Srbije Tomislava Nikolića i kosovske predsednice Atifete Jahjaga u Briselu, on je rekao da je to značajan pomak u dijalogu.

"Mislim da je to značajan pomak. Prvo, svi ti dogovori koji su išli
ka unapređenju dijaloga, odnosno ka podizanju dijaloga na politički nivo, jesu u stvari bili ideja predsednika Nikolića i Srpske napredne stranke. Ja sam to kao premijer prihvatio i prihvatio sam njegov predlog da vodim na neki način te dogovore zato što je Tači s druge
strane", rekao je Dačić.

 

Dačić, koji boravi u poseti SAD, naveo je da je rekao najveći deo toga što je imao da kaže i dodao da državnim organima treba ostaviti da rade svoj posao i da je i u njegovom interesu da se to raščisti i razjasni.

On je naveo da kao čovek koji je izložen javnosti sigurno da može da napravi greške u komunikacijama, ali da sigurno ne bi nikada napravio gresku da sarađuje s kriminalnim klanovima.

"Ja sam ministar unutrasnjih poslova koji njih treba da hapsi", kazao je Dačić i ponovo istakao da u borbi protiv kriminala neće biti zaštićenih.

On je kazao da ne postoji nijedan ozbiljan politički argument za rušenje vlade bez obzira na takve pokušaje, jer bi u ovom trenutku to bilo u stvari zaustavljanje Srbije, a to što se sada pojavljuje u javnosti događaj od pre više godina očigledno ima veze sa tim što nekome izgleda ne odgovara da Srbija konacno počne da živi kao sav normalan svet.

"Ovo nije prvi put, na mene je bilo napada sa različitih strana, prvo da sam izdajnik, da ne treba da vodimo razgovore sa Prištinom, pa do nekih prizemnih napada na moju ličnost, do 'skrivene kamere', pa sada do manipulacije ovim podacima koji su iz 2008. i 2009. I sami vidite da je protiv ovoga Radulovića pokrenuta optužnica ili postupak tek 2011. godine", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.02.2013. 11:55
Јеси починио кривично дело,како да ниси.Када си рекао да Косову треба дати столицу у УН и када си рекао да Космет треба поделити.Има тога још.Колико ли је још рекао глупости то ни Он не зна.
Četvrtak 07.02.2013. 13:32
"Ja sam ministar unutrasnjih poslova koji njih treba da hapsi" Lepo covek rekao, on bi trebao da ih hapsi. A kako to da uradi, jel biste vi uhapsili svog ortaka?
Četvrtak 07.02.2013. 11:44
Vecina politickih partija djeluje i opstaje kao kriminalne organizacije,tako da Dacic tu nije nikakav izuzetak.Svi aktuelni politicari su umijesani u nekakav kriminal.To je osnovni razlog zasto je nemoguca borba protiv kriminala.Kriminalci drze drzavu u svojim rukama i iskoristavaju je za svoje interese a ne za interese naroda ili drzave.Smjena jednog od tih kriminalaca znaci samo da dodje drugi.Samo izmjena kompletnog sistema i potpuna izmjena politickih partija i pojedinaca moze da donese nesta bolje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online