Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 06.02.2013.
03:29
Informer A

Albanci spremaju etničko čišćenje?

U tajnom izveštaju Bezbednosno-informativne agencije, koji je dostavljen državnom vrhu navodi se da teroristi nameravaju da učestalim bombaškim napadima na civilne objekte u gradovima i naseljima u kojima žive Srbi izazovu strah i paniku.

Krstimir Pantić: Albanci planiraju da u martu pokušaju etničko čišćenje severnog dela KiM
 

- Njihov plan je da već u martu počnu sa terorističkim akcijama, ići će se na izazivanje panike i neće prezati ni od velikih ljudskih žrtava – navodi izvor iz BIA.

U BIA niko nije hteo da zvanično komentariše ova saznanja. Međutim, zamenik Vladine kancelarije za KiM Krstimir Pantić kaže da su saznanja više nego realna.

- Sve što se ovih dana dešava na Kosovu predstavlja samo uvertiru za ono što se sprema na proleće. Albanci planiraju da u martu pokušaju etničko čišćenje severnog dela KiM, a za to imaju logističku i svaku drugu podršku Kfora i Euleksa – tvrdi Pantić dodajući da bi Vlada Srbije morala ozbiljno da reaguje kako bi sačuvala bezbednost Srba.

- Da Albancima nedužne civilne žrtve ne predstavlkjaju ništa, dokazuje i ovo ranjavanje dece u Kosovskoj Mitrovici – naglašava Pantić.

Šef Vladine kancelarije za KiM Aleksandar Vulin s druge strane ističe da nema saznanja o navodnim planiranim napadima kosovskih ekstremista, ali dodaje da ga "tako nešto ne bi iznenadilo".

- Začudilo bi me da međunarodna zajednica dozvoli napad na srpske civile, ali me ne bi iznenadilo da ima onih koji misle da je oružani napad najbolji način za prekidanje pregovora i kršenje postignutih dogovora između Beograda i Prištine. Nadam se da Kfor i Euleks neće dopustiti tako nešto – ističe Vulin.

Ministar Kosovske policije Bajram Redžepi, međutim najave napada albanskih terorista na severu Kosova ocenjuje kao "potpunu neistinu".

- To su čiste laži i insinuacije, koje potiče iz kuhinje zlonamernika. Za bacanje bombe u Kosovskoj Mitrovici mogu samo da kažem da je istraga u toku, a da je dosad utvrđeno da to nije međuetnički napad – zaključuje Redžepi.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.02.2013. 07:07
Доста, бре, више о томе шта раде албанци. Доста дизања живаца народу. Од 1991 па до данас увек иста прича: они раде ово, они раде оно, а никад да кажу шта раде наши. Младић викаше: ако неко дирне Крајину наћи ће ме на свом путу; Крајина оде, а њега нигде на путу. Тако и данас; албанци раде ово, албанци раде оно, а председник државе иде на састанак у Брисел са председницом Космета. После савета које је добио од турака он гази наш Устав и иде да потпише предају Космета. Овај бедни Вулин није способан ни да овце чува, а не да води политику. ШТА РАДИ СРБИЈА И ЊЕНА ВОЈСКА? Николић обећа да ће све пред народ изнети и ништа од тога што се буде говорило Косову и ништа...
Sreda 06.02.2013. 08:43
Kako je ovaj Vulin počeo opasno da me nervira! Dečko kakvi "kosovski" ekstremisti? To su albanski teroristi koji imaju svoju matičnu državu, i izazivaju probleme na našoj teritoriji... O Bože kako nam sve češće uvode nove termine i privikavaju na nekakvu "realnost" kao da ćemo se mi pomiriti s tim.
Sreda 06.02.2013. 09:45
Srbiji je POTREBNA PARAVOJNA formacija koje je na strani naroda i nije pod komandom vlade. Ja predlazem: OVS oslob. vojska srbije :) inace spasa nema
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online