Sreda 06.02.2013.
03:29
Informer

Albanci spremaju etničko čišćenje?

Krstimir Pantić: Albanci planiraju da u martu pokušaju etničko čišćenje severnog dela KiM
 

- Njihov plan je da već u martu počnu sa terorističkim akcijama, ići će se na izazivanje panike i neće prezati ni od velikih ljudskih žrtava – navodi izvor iz BIA.

U BIA niko nije hteo da zvanično komentariše ova saznanja. Međutim, zamenik Vladine kancelarije za KiM Krstimir Pantić kaže da su saznanja više nego realna.

- Sve što se ovih dana dešava na Kosovu predstavlja samo uvertiru za ono što se sprema na proleće. Albanci planiraju da u martu pokušaju etničko čišćenje severnog dela KiM, a za to imaju logističku i svaku drugu podršku Kfora i Euleksa – tvrdi Pantić dodajući da bi Vlada Srbije morala ozbiljno da reaguje kako bi sačuvala bezbednost Srba.

- Da Albancima nedužne civilne žrtve ne predstavlkjaju ništa, dokazuje i ovo ranjavanje dece u Kosovskoj Mitrovici – naglašava Pantić.

Šef Vladine kancelarije za KiM Aleksandar Vulin s druge strane ističe da nema saznanja o navodnim planiranim napadima kosovskih ekstremista, ali dodaje da ga "tako nešto ne bi iznenadilo".

- Začudilo bi me da međunarodna zajednica dozvoli napad na srpske civile, ali me ne bi iznenadilo da ima onih koji misle da je oružani napad najbolji način za prekidanje pregovora i kršenje postignutih dogovora između Beograda i Prištine. Nadam se da Kfor i Euleks neće dopustiti tako nešto – ističe Vulin.

Ministar Kosovske policije Bajram Redžepi, međutim najave napada albanskih terorista na severu Kosova ocenjuje kao "potpunu neistinu".

- To su čiste laži i insinuacije, koje potiče iz kuhinje zlonamernika. Za bacanje bombe u Kosovskoj Mitrovici mogu samo da kažem da je istraga u toku, a da je dosad utvrđeno da to nije međuetnički napad – zaključuje Redžepi.

2024 © - Vesti online