Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 03.02.2013.
17:40
Beta A

Jahjaga: Spremni smo da rešimo probleme iz prošlosti

Institucije samoproklamovanog Kosova opredeljene su da animozitete iz prošlosti u odnosima sa Srbijom ne treba ostaviti mlađim generacijama, već ih treba sada rešavati, izjavila je predsednica Kosova Atifete Jahjaga u Minhenu.

"Institucije samoproklamovanog Kosova opredeljene su da animozitete iz prošlosti u odnosima sa Srbijom ne treba ostaviti mlađim generacijama, već ih treba sada rešavati"
 

Tokom razgovora sa zamenikom potpredsednika SAD Džozefom Bajdenom u Minhenu, gde učestvuje u radu međunarodne konferencije o bezbednosti, Jahjaga je izrazila zahvalnost SAD za pomoć koju su pružile i pružaju konsolidaciji države Kosovo i kosovskom društvu.

Ketrin Ešton pozvala Nikolića i Jahjagu u Brisel

"Republika Kosovo je učinila značajana napredak na putu evropskih integracija i sada pokazujemo dobru volju za normalizaciju odnosa sa Republikom Srbijom. Mi smo opredeljeni za taj proces, duboko ubeđeni da animozitete prošlosti ne ostavimo kao breme budućnim generacijama", rekla je Jahjaga, a saopšteno je iz njenog kabineta.

Zamenik predsednika SAD preneo je podršku za evropsku agendu Kosova, kao i dijalogu između Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa između dve zemlje, ocenjujući sastanak Jahjage i Nikolića kao značajan doprinos tom procesu.

"Nezavisnost Kosova je završena stvar"

"Bajden je istakao da će SAD dati snažnu podršku Republici Kosovo u svim demokratskim procesima, ističhući da je nezavisnost Kosova završen proces i da Kosovo ima garantovan suverenitet i teritorijalni integritet", navodi se u saopštenju.

Jahjaga se u Minhenu susrela i sa ministrom spoljnih poslova Turske Ahmetom Davutogluom i tom prilikom izrazila zahvalnost za pomoć Turske na međunarodnom lobiranju za priznanje Kosova, sa naglaskom na poslednje priznanje od strane Pakistana.

Ona je u Minhenu razgovarala i sa visokom predstavnicom EU za inostranu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, predstavnicima Misije OEBS-a i NATO, kao i drugim visokim zvaničnicima država koje učestvuju na konferenciji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.02.2013. 17:44
срби нису проблем срба нема (још мало)
Nedelja 03.02.2013. 18:30
Lepo onda: svi koji nemaju Srpsko drzavljanstvo, dokumenta, poreklo imovine i koji ne priznaju Srbiju za svoju domovinu nazad u albaniju. Placanje odstete za uzurpiranje i koriscenje Srpskih dobara, unistenih crkava, grobalja i kuca, pobijenih i nestalih lica, ukidanje granica
Nedelja 03.02.2013. 17:50
Otidjite pravo u Pakao, tamo vam je mesto...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online