Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 26.01.2013.
20:07
Beta A

"Slučaj Lazarević kampanja protiv mene"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su navodi da je njegov bivši šef kabineta Branko Lazarević bio u vezi sa Darkom Šarićem još jedan pokušaj da se kompromituju on i Vlada Srbije.

Premijer Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić
 

Dačić je novinarima u Pirotu rekao da je od službi tražio da mu daju informacije ko je i kada iz Vlada Srbije kontaktirao sa Šarićem.

"I policija, BIA i VBA su mi odgovorile da nemaju takva saznanja. Ovo je još jedan pokušaj da se kompromituje Vlada Srbije... Zašto se sada neke stvari od pre godinu-dve-tri ponovo stavljaju u opticaj, osim ukoliko nisu namenjene u ove svrhe. A naročito zašto sada, uoči izbora novog direktora policije", rekao je Dačić nakon obilaska fabrike "Tigar tajers".

Pročitajte još: Ko je iz MUP-a odavao tajne Šariću

Dačić je rekao da je o tome razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i da je zaključeno da "treba utvrditi sve činjenice".

"Uostalom, ako je to tako, zašto do sada nisu preduzimane te radnje? Ko im je branio i ko je koga štitio? Ovo je kampanja koja ima za cilj da kad god se otvore neke druge radnje, uvek izmisle neke nove i vrate neke stare stvari koje bi bacile senku na ono što radi Vlada Srbije", rekao je Dačić.

On je ocenio da službenu tajnu može da oda samo onaj ko je poseduje.

"Šef kabineta nije u posedu službene tajne ko se prisluškuje. Potrebno je to proveriti", rekao je on i dodao da nikoga nije branio.

Dačić je naglasio da svako ko je sarađivao sa Šarićem treba da bude uhapšen, ako je bilo zloupotreba službenog položaja.

"Gospodin Vučić i ja smo se dogovorili da sve to proverimo, da informišemo javnost šta je tačno, a šta nije. Sigurno neću dozvoliti da bilo ko kompromituje moje ime. Ovo nema veze sa Lazarevićem. Ovo ima veze sa mnom. Pokusava se reći da je moj šef
kabineta sarađivao sa Šarićem. Nikada nije utvrđeno da je Lazarević sarađivao niti da je ikad upoznao Šarića", rekao je on.

Dačić je rekao da, ako je neko za nešto odgovoran, da će ga lično uhapsiti.

"S druge strane, ako sam ja za nešto odgovoran takođe sam spreman. Ovo je kampanja 'drž'te lopova' da bi se skrenula pažnja sa nekih drugih procesa", kazao je Dačić, dodajući da oni koji traže njegovu smenu nemaju dovoljno poslanika da pokrenu taj zahtev.

POVEZANE VESTI

Subota 26.01.2013. 20:14
Dosadan si...dogovori o Severu Kosova dovode celo stanovnistvo da bude protiv tebe
Subota 26.01.2013. 20:21
Lazes ko pas, to ti ja kazem! E moj Dacicu kakav si ti folirant!!!
Subota 26.01.2013. 22:44
vreme ja da se tope cvarci i da se menja ovaj nestrucni kadar
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online