Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 02.03.2014.
09:47
Beta, Politika A

"Napadaju SPS, a trčaće u vladu sa nama"

Ivica Dačić, premijer Srbije u ostavci, u intervjuu za beogradsku Politiku ocenio je da je to što tabloidi skoro svakodnevno pišu da je SPS ojadio Srbiju, a on takoreći šef mafije, deo izbornog folklora i pokušaj da se takve teme nametnu kao teme kampanje, ocenivši da je na prošlim izborima žrtva bio sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ivica Dačić: Niko više ne veruje kad mene i SPS nazovu "greškom i najvećim zlom"
 


Prema njegovim rečima, sa izborima i odnosima u koaliciji, nema veze to što je baš sad - u vreme kampanje saslušan njegov bivši šef kabineta Branko Lazarević koga povezuju sa Darkom Šarićem.


"Važno je da se sve istraži do kraja, ja nemam razloga da se plašim, naprotiv. Ali ne mogu da kažem da bilo ko tu temu politički zloupotrebljava jer nije Vučić, kad je pokrenut proces o tome odlučivao, kao ni o tajmingu", rekao je Dačić, dodavši da je politizacija tog slučaja nastala davno i da je jedino loše to što se njemu i partiji na taj način nanosi šteta.
 

Jadni Ivica, uvek štetica

- Uvek sam bio kolateralna šteta u svemu tome (okršaji sa Vučićem, Tadićem, Đilasom...), prema tome ne verujte političarima kad kažu "nikada".

Premijer u ostavci naveo je da oni koji njega i SPS nazivaju "greškom i najvećim zlom", ne veruju ni sami u to, a kamoli građani.


"Svi oni znaju da će trčećim korakom doći u svaku vladu u kojoj se ja nalazim. Zbog njih sam se svađao sa Vučićem, Tadić me je posvađao, jer je tražio da Vučić ne bude gradonačelnik već Dragan Đilas, da bi sada pričao o Đilasu kao o svojoj najvećoj grešci", rekao je Dačić.


Upitan da prokomentariše "to što su nam prijatelji iz EU osporili gasovod Južni tok" i dokle se stiglo sa tim projektom Dačih je rekao da je sa generalnim direktorom Gasproma Aleksejem Milerom dogovorio da se problem reši tako što će Rusija finansirati srpski deo, a da će im to biti vraćeno kroz naplatu taksa. O svemu tome, istakao je Dačić, on je u Sočiju razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.


Premijer u ostavci rekao je da priča o promeni spoljne politike Srbije nikada nije bila tema u pregovorima, kao što to kaže glavni pregovarač sa EU Tanja Miščević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.03.2014. 10:04
ŠTA nudi govno komunističko ovom narodu da bi neko glasao za njega ? NIŠTA . On i Vučić su SVE OBEĆANO IZIGRALI . Kosovo su predali šiptarima . NEKA MI NEKO NAVEDE JEDAN ALI SAMO JEDAN RAZLOG ZBOG ČEGA TREBA DATI GLAS DAČIĆU ILI VUČIĆU . AKO ŽELIMO DOBRO SEBI I SRBIJI JEDINI SPAS SU DSS , DVERI I RSR . MISLITE O TOME .
Nedelja 02.03.2014. 10:04
Sto je najgore, mangulica je u pravu.imace svojih standardnih 14-15% od skleroticnih i egoisticnih penzionera i parazitskih familija.opet ce da se pita u sastavu vlade ovaj krmak.
Nedelja 02.03.2014. 13:04
Џаба ти све Ивице. Долази Трећа Србија!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online