Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 13.01.2013.
00:13
Beta A

"Vlast odlučila da Srbiji puca u slepoočnicu"

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić optužio je vlast da vodi samoubilačku politiku, kojom Srbiji puca u slepoočnicu - odlukom da preda Kosovo samo zarad datuma pregovora sa EU.

Oštre kritike na račun Vlade Srbije: Slobodan Samardžić
 

"Reč je o tome da Srbija prihvati nezavisnot Kosova. Vlast vodi politiku koja je apsolutno politika gubitka Kosova, i to ne gubitka usled istorijskih nepogoda, jer je jači zajašio, kao u poslednjih 500, 600 godina, kada je jači zajašio na Kosovu pa se skinuo, ali predstavnici srpskog naroda taj gubitak nikada nisu prihvatili", rekao
je Samardžić u Skupštini Srbije u raspravi o Rezoluciji o Kosovu.

Pročitajte još:

* Vlada skinula oznaku tajnosti sa Platforme

Samardžić je rekao da vlast nema pravo da prihvati ultimatum EU i puca ne u nogu Srbiji, nego u slepoočnicu.

"Zajednički imenilac vladajuće koalicije i Demokratske stranke je pusta želja da Srbiju uvedu u EU i postoji spor ko će više verovati u tu dogmu i iz tog spora proizlaze kompeticije, svađe i ljubomore.


Takvoj smo danas svađi prisustvovali", rekao je Samardžić. Ako je Srbija krenula u EU po svaku cenu, razgovora o statusu Kosova neće biti, jer je za EU problem statusa rešen jednom za svagda, naveo je Samardžić.

Samardžić je ocenio da se kategorijom "srpska zajednica" Srbi puštaju niz vodu kosovskom premijeru Hašimu Tačiju, uz nadu da će on prihvatiti autonomiju Srba na Kosovu, i dodao da je ta formulacija zloslutna i vesnik politike koja će Srbe na Kosovu tretirati kao zajednicu i manjinu u nezavisnom Kosovu, kao i da amandman DŠ-a
predviđa ustavni naziv - građani Srbije.

"Srbi na Kosovu koji priznaju Srbiju drže se o koncu. Ako se rezolucija usvoji u predloženom obliku, to će biti makaze koje se nadnose nad tanki konac koji će biti prekinut i izručiti ih kosovskim institucijama i Hašimu Tačiju", rekao je Samardžić.

Samardžić je naveo da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić predlogom platforme pokušao da upali svetlo u tunelu, ali da je to svetlo neko utulio i vratio stvar na početak.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.01.2013. 00:15
Ima covek pravo. Ali to narod vice svakog dana. Po neki politicar se sada budi, a Premijer i Predsednik prave se da spavaju dok im se dzepovi pune,
Nedelja 13.01.2013. 05:31
svi su zasrali ! pa vasha partija DSS je podrzala izdajnicku DS i LDP , pa posle ovaj prasac Dacic postoa veci DS nego puno tamo DS ovaca ,a napradnjeci od radikali postali jos veci DS ovci ....a ovaj dacic poziva se na MIlosvevica kad mu treba kad mu ne treba ogrdjuej se njega ...tesko Srbiji sa vakvim suncokretima vakvim poltornima! Pa ko zeli da postuje Srbiju kad sami sebi oci vadimo .....Milosevic je za sve ove bio ljudina iako imao mana ovi je sve sitna boranija!
Nedelja 13.01.2013. 03:45
Stranka ovog coveka je podrzala SNS na prethodnim izborima iako su svi znali da toma i vucic ne izbijaju iz zapadnih ambasada. Licemerno je da ste vi ti koji po ko zna koji put kritikuju ono sto su prvo podrzavali. Da li je to slucajno?????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online