Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.01.2013.
17:07
Beta A

"Ulica otvorenog srca kuca za bebe"

I ove godine održana je tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" u Svetogorskoj ulici u centru Beograda, a program je posvećen humanitarnoj akciji "Bitka za bebe". Pod sloganom "Ulica otvorenog srca kuca za bebe" organizovana je prodaja prigodnih suvenira i postavljeni su standovi za dobrovoljne priloge namenjene kupovini CTG aparata za merenje otkucaja srca novorođenčeta. Mnoge beogradske opštine organizovale su svoju "Ulicu otvorenog srca", po ugledu na centralnu manifestaciju u centru grada.

Lep početak godine: Šetnja centrom Beograda i uživanje u dečjim glasićim
 

Centralna manifestacija je počela tačno u podne nastupom hora "Čarolija", koji je bio prvi u nizu onih koji su naredna četiri sata zabavljati posetioce. 

Pod sloganom "Ulica otvorenog srca kuca za bebe", program je posvećen humanitarnoj akciji "Bitka za bebe"
 

Pod sloganom "Ulica otvorenog srca kuca za bebe" organizovana je prodaja prigodnih suvenira i postavljeni štandovi za dobrovoljne priloge namenjene kupovini CTG aparata za merenje otkucaja srca novorođenčadi.

Prodaja prigodnih suvenira i postavljeni štandovi za dobrovoljne priloge namenjene kupovini CTG aparata za merenje otkucaja srca novorođenih beba
 

Obeležja u "Ulici otvorenog srca" su crvene portikle u obliku srca, čijom kupovinom su građani mogli da podrže tu humanitarnu akciju. Osim sakupljanaja dobrovoljnih priloga, organizovan je i bogat program za najmlađe: pozorišne predstave, pevačka takmičenja, a decu i njihove roditelje su zabavljali klovnovi, žongleri i mađioničari.

Obeležja u "Ulici otvorenog srca" su crvene portikle u obliku srca, čijom kupovinom građani mogu da podrže tu humanitarnu akciju
 

Humanitarne manifestacije koje za cilj imaju pomoć i podršku ugroženoj deci Slične manifestacije održane su na Novom Beogradu, Borči, i u Rakovici. Hiljade Beograđana uživale su u okupljanju u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, ali i ispred Tržnog centra "BazarVidikovac" na Rakovici. Za decu u Rakovici bilo je priređeno i besplatno klizalište. Kancelarija za mlade Opštine Rakovica prodavala klovnovske "crvene nosiće", a sav prihod namenjen je u humanitarne svrhe.

Ulica otvorenog srca prvi put organizovana je 1969. godine, pošto je šef restorana "Srpska kafana" Milo Vlahović glumcima Ateljea 212 predložio da 1. januara oni služe osoblje kafane, a prolaznike pozivao da se pridruže i posluže.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Borba se mora nastaviti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online