Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 12.01.2014.
08:56
Lj. M. - Foto: Vesti A

Borba se mora nastaviti

U okviru akcije Bitka za bebe u Bosni i Hercegovini, porodilištu Opšte bolnice u Prijedoru, predstavnici maloprodajne mreže Gazprom BiH i Fonda B92, uručili su nedavno vrednu donaciju u medicinskoj opremi.

Stigao inkubator: Direktor prijedorske bolniceMirko Sovilj, Veran Matić i Srđan Petrović
 


U pitanju su transkutani bilirubinometar, pacijent monitor, dva neonatalna aspiratora i dve infuzione pumpe, dar Gasproma, a deo je šire akcije porodilištima u BiH, kojoj je ova kompanija doprinela sa 60.000 KM (oko 30.000 evra). Bolnici u Prijedoru uručen je i najmoderniji transportni inkubator, od ukupno dva, koliko je ovoj bolnici donirano tokom trajanja akcije Bitka za bebe. Njegovu nabavku omogućili su građani BiH - korisnici usluga kompanije M:tel, slanjem humanitarnih SMS poruka. U ime porodilišta, svim donatorima se zahvalio direktor opšte bolnice Mirko Sovilj.

Treba pomoći tamo gde je najpotrebnije

- Ulaganje u bolje uslove zdravstvene zaštite naš je doprinos kreiranju zdravog okruženja za buduće naraštaje. Prepoznati smo od korisnika kao neko ko pruža vrhunske usluge. Zato želimo da budemo prepoznati i kao odgovorna kompanija, koja pomaže tamo gde može, a ovde je pomoć sigurno najneophodnija. Mi dajemo sve od sebe da tu učinimo ono što je u našoj moći - kazao je Srđan Petrović, finansijski direktor maloprodajne mreže Gasprom za BiH.

- Ova oprema i inkubator, koji smo preuzeli, biće u funkciji bebi boksu i omogućiće mnogo sigurniju zdravstvenu zaštitu naših malih pacijenata, tačnije novorođenih beba sa manjom porođajnom težinom. Pored ovog inkubatora, koji će omogućiti siguran transport u slučaju potrebe da se beba prebaci u KBC Banjaluka, od iste Fondacije dobili smo i monitoring sisteme, dva infuziomata, koji su namenjeni za opremanje jedinice za moždani udar. Na ovaj način, malim, ali sigurnim koracima, kompletiramo ono što nam nedostaje za siguran rad. Samim tim, proširujemo pružanje usluga, a pacijentima veću sigurnost - rekao je Sovilj.


Samo porodilištu u Prijedoru potrebno je još mnogo medicinske opreme. Da se i ne pominju urgentne potrebe porodilišta u drugim gradovima. Ova pomoć je pokazala koliko je moguće postići kada se udruže privatni sektor i građani.


- Drago mi je što se u ovu akciju uključio Gasprom kao jedna od najvećih kompanija u regionu, koji je uz beogradski NIS, u ovoj akciji bio vrlo uspešan i sa prikupljenih 50.000 evra, opremio 23 različita porodilišta. Mi nastavljamo sa ovom akcijom jer ima još mnogo porodilišta kojima su potrebni inkubatori i oprema, a bilo bi dobro kada bismo dobili partnere i na lokalnom nivou, koji bi animirali donatore - rekao je Pešević.
 

Do konačne pobede još mnogo prepreka

- Sa 33 inkubatora i drugom opremom ukupne vrednosti od preko 500.000 evra, uradili smo zaista mnogo. Ali, do konačne pobede u bici za sve bebe u BiH moramo još mnogo da se borimo i premostimo još mnogo prepreka - rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dragana obradovala Nikolu
HUMANITARNI MOST Mnogo dece - mnogo potreba
HUMANITARNI MOST Nema zime za Marjanoviće
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online