Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 31.12.2012.
00:14
Beta, Blic A

Dačić: Trajno rešiti pitanje Kosova do kraja mandata

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je cilj da se do kraja mandata njegove vlade trajno reši pitanje Kosova.

Želi trajno rešenje za Kosovo i Metohiju do kraja mandata ove Vlade: Ivica Dačić
 

"Cilj je da do kraja mandata rešimo pitanje Kosova koje nije priznavanje, nego da se dođe do sveobuhvatnog rešenja koje bi uvažilo i albanske i srpske legitimne interese", rekao je Dačić u novogodišnjem intervjuu za beogradski Blic.

Premijer je naveo da platformu o Kosovu i Metohiji, između ostalog, čine tri dokumenta - principi za pregovore, predlog rešenja autonomije i analiza međunarodnog položaja Srbije.

"Od početka je bilo dogovoreno da samo principi za pregovore idu u parlament, a konkretan predlog rešenja autonomije nije predviđen za usvajanje u parlamentu. To će na kraju pregovora i onoga što se postigne biti pretočeno u zakon o suštinskoj autonomiji Kosova i potom usvojeno u Skupštini", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da će 17. januara u Briselu sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem razgovarati o rešenju za paralelizam institucija na Kosovu i za posebnost Srba.

Prema njegovim rečima, do kraja leta bi trebalo da se postigne rešenje o tim temama.

Upitan da li će vlada izdržati ceo mandat, Dačić je kazao da bi izbori sada odgovarali Socijalističkoj partiji Srbije (SPS), čiji je on predsednik, i Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

"Naše dve stranke bi osvojile više od 60 odsto mandata. Ali zašto bi išli na izbore? Imamo u sledećoj godini veoma važne ispite iz većine predmeta - ekonomsku krizu, Kosovo, EU", ocenio je Dačić. Govoreći o promeni vlasti u Beoradu, Dačić je rekao da nije bilo incijativa ili razgovora o toj temi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.12.2012. 00:20
Нема ту шта да се решава. Лепо се договорите са свим странкама да сви пристану на то да је Косово и Метохија окупирана српска територија и да то тако остане. Па ће неко храбрији од вас то некада ослободити.
Ponedeljak 31.12.2012. 00:28
верујем у једно до краја мандата највероватније срба на космет бити неће, ако светски догађаји иду овако како су ишчи у протеклих 5 година уназад ...
Ponedeljak 31.12.2012. 00:52
Cemu ZURBA Dacicu ..??? .... ne juri li vas USA-EU da pozurite...!? Ako ne mozete da resite sad resice ga buduca pokolenja ..... Ni od Turaka se nismo oslobodili za 4 god........ ali je DOSLA generacija koja je to uspela ...... Resavajte, resavajte.... ali resite i belu kugu da ima buducih generacija ( pazite usput i na GMO ) ... resite se i petokolonasa .... resite se lopova koji ojadise buduce generacije ....... ..... Kako se brinete da problem ne ostavite buducim GENERACIJAMA.... a do sad ste ZADUZIVANJEM vec unapred upropastili mnoge Srbe i gradjane u buducnosti........ cudna je to briga !!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online