Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 30.12.2012.
20:58
Beta A

Dačić: Spomenika neće biti 17. januara

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će spomenik pripadnicima OVPBM u Preševu biti uklonjen do 17. januara, za kada je u Briselu predviđen nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

"Ukoliko oni ne uklone spomenik, mi ćemo ga ukloniti. Ne postoji problem i pitanje da li ću ja ići u Brisel, ići ću sigurno, samo tada više neće biti spomenika", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.
 

Spomenik pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe poginulim u napadima na policiju i vojsku 2000. i 2001. godine podignut je u novembru.
 

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je danas Srbiju da se u slučaju spornog spomenika pripadnicima OVPBM u Preševu "ponaša evropski".

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.12.2012. 21:10
Bagra siptarska hoce da nas navuce da igramo njihovu igru. Prvo nas provociraju spomenicima, a onda misle da ce drzava da posalje vojsku da im ubija civile i da odrade scenario za okupaciju juzne Srbije. Kako da ne. Svi, cak i americka ambasada ih osudjuje i njih, i albanski nacionalizam koji dolazi iz Albanije. Albanci ne shvataju da im je ranije poslo za rukom da nas izrade jer smo mi bili malo gluplji, a svetsko stanje je u tom trenutku odgovaralo njima. Stvari se menjaju, istorija se pise. Treba igrati sa siptarima sah mudro, a ne potcenjivati ih. Znaci do 17tog.
Nedelja 30.12.2012. 21:35
Неможе Дачић ништа да руши, него закон. С друге стране, споменик се није сам поставио, ако ово није законито онда мора да се одговара.
Nedelja 30.12.2012. 22:22
Kako stvari stoje,od strane Srbskih vlasti prepusteni smo po ko zna koji put da tumaramo i cekamo sta ce se dogoditi.Kao drugo:spomenik nije podignut preko noci,zasto se nije odmah na pocetku reagovalo?Cutali su dok je spomenik pravljen i sada je naravno problem mnogo tezi,neznam samo gde se u doba gradnje spomenika nalazio ministar UP,ili njegov zamenik ili bilo ko od odgovornih za takve stvari?Nas politicki vrh je prespavao mnoge stvari do sada,videcemo i kako ce Dacic da zavrsi ovu stvar jer vec predhodnim hapsenjem,momaka koji posli da stvar rese sami,pokazao slabost i zainteresovanost za sam dogadjaj.O drugim siptarskim provokacijama da i ne govorimo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online