Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.11.2018.
10:53
Sputnjik, Vestionline A

"Olovka nije oruđe kojim se Haradinaj najbolje služi"

Komentarišući autorski tekst Ramuša Haradinaja u "Vašington postu", Dačić kaže da mu je to neko napisao jer olovka nije njegovo oružje.

Epa/ EPA-EFE
Ivica Dačić

Podsetimo, kosovski premijer napisao je autorski tekst objavljen u tom američkom listu, u kom je izneo niz optužbi na račun Srbije, kao i da predsednik Srbije, uz podršku Rusije, nudi Kosovu nezavisnost u zamenu za deo teritorije Kosova.

Na pitanje odakle Ramušu Haradinaju takva tvrdnja, ministar spoljnih poslova Srbije kaže da je, pre svega, veliko iznenađenje to što je uopšte i objavio tekst, jer olovka nije oruđe kojim se on služi. "To mu je neko napisao", kazao je Dačić za vesti TV Prva.

- On je vodio OVK i ubijao ljude, na slobodi je zbog nedostatka živih svedoka, koje je u međuvremenu pobio. Sad izmišlja razloge da pravda situaciju u kojoj se nalazi, a to je da su upali u živi pesak i što više vreme teče i što više izjava daju, to sve više tonu - dodao je šef srpske diplomatije.

Na pitanje da prokomentariše intervju koji je takođe za američki medij dao kosovski predsednik Hašim Tači i koji je u njemu rekao da nema sporazuma između Srbije i Kosova bez definisanja granica, Dačić ističe da kod nas postoji jedna dilema - da li su Tači i Haradinaj zaista u sukobu ili je to jedna igra.

- Ima informacija da su (Tačijevi) ubedili Haradinaja da uvede takse od 100 odsto, a on je navodno hteo samo 30 odsto - kazao je Dačić i ponovio da Srbija ne želi da zaoštrava situaciju.

Govoreći o današnjem sastanku predstavnika Srpske liste i predsednika Srbije, ali i o tome koji su sledeći potezi Srbije, Dačić kaže:

- Čekamo da vidimo koliko će ova terapija trajati… Dijagnoza je teška, za toliko treba lek da deluje. Teško da će oni tako lako i promeniti odluku. Oni su u stvari stavili nogu u vrata s željom da zauzmu novi politički prostor - evo, odavde da krenemo, od sada su takse 100 odsto - kaže ministar spoljnih poslova Srbije.

- To su se blefovi i to im neće proći - kaže Dačić i ističe: "Ako ne mogu da disciplinuju Prištinu, o čemu onda da pričamo".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.11.2018. 11:00
А српска жалост је што ми имамо превише "школованих" стручњака на оловци, који пишу глупости и не дижу задњицу од писаћег стола!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online