Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 21.12.2012.
11:40
Alo A

Naprednjaci traže muzej posvećen Đinđiću!?

Ukoliko Demokratska stranka (DS) pokrene inicijativu da se otvori muzej posvećen Zoranu Đinđiću, mi ćemo je sigurno prihvatiti, poručuje za "Alo!“ Bratislav Petković, ministar kulture i informisanja. Ministar koji u vladi brani boje naprednjaka smatra da bivši premijer zaslužuje da ima postavku u znak sećanja, iako mu je čudno što tako nešto nije urađeno za dva mandata demokrata.

Ubijeni premijer Zoran Đinđić
 

Homen: Tražio sam Đinđićevu košulju!

Slobodan Homen, poslanik DS-a, koji je u prethodnoj vladi bio državni sekretar u Ministarstvu pravde, poručio je za „Alo!“ da iz pravnih razloga nije bio u mogućnosti da izađe u susret Ružici Đinđić i omogući joj da od suda dobije Zoranove lične stvari, te da ne zna zašto se ona oseća razočarano.
- Nakon što me je zamolila, pisao sam sudu, međutim, dobio sam odgovor da je nemoguće dobiti Đinđićeve lične stvari dok ne budu donesene pravosnažne presude - zaključuje Homen.

- Smatram da muzeji predstavljaju civilizacijski čin i da u Srbiji treba da ih ima što više. Ministri kulture u Francuskoj su za sobom ostavljali barem dva muzeja, što je i moj cilj. Đinđić je bio premijer, te smatram da treba da imamo muzej posvećen njemu. Ukoliko demokrate to budu inicirale, sigurno ćemo prihvatiti. Što se mene lično tiče, ponovo ću pokrenuti inicijativu da se automobil kojim su Đinđića nakon atentata prevezli do Urgentnog centra uvrsti u postavku Muzeja automobila, gde će biti čuvan od propadanja. To bi isto trebalo da se uradi i sa drugim stvarima koje je posedovao, a koje su od istorijskog značaja - kaže za "Alo!" aktuelni ministar kulture.


Ideja o muzeju posvećenom tragično nastradalom premijeru nije nova, ali za devet godina nije ostvarena, uprkos obećanjima Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i drugih visokopozicioniranih demokrata, o čemu je zgovorila i premijerova supruga Ružica Đinđić. Ona je medijima poverila da još uvek nije dobila košulju, sako, pantalone, jednu cipelu i štake koje je pokojni premijer nosio na dan ubistva. Zbog čega je tako novinari nisu uspeli da saznaju ni od Vojislava Koštunice, a ni od Borisa Tadića.

Tadić nije u Srbiji

Kada su novinari pokušali da kontaktiraju Borisa Tadića, odgovor je koji su novinari dobili od portparolke Ane Roland Grubić je:

- Nažalost, počasni predsednik DS-a Boris Tadić trenutno je u poseti SAD. Zbog toga nije u mogućnosti da odgovori na vaša pitanja - dobiti nikakav komentar.

U DSS nije bilo moguće doći do odgovora.

POVEZANE VESTI

Petak 21.12.2012. 13:14
Koja glupa ideja: Predsednik Milosevic,koji nije samo zasluzio muzej,vec i ulicu sa svojim imenom,trune pod drvetom u svom dvoristu,a ovaj TUTOR,koji sve zivo izdao i prodao, dobice muzej. Mars te u pizdu materinu Naprednajci. Ista ste govna kao DOS-ovci.....
Petak 21.12.2012. 11:45
Kakva je razlika izmedju DS i SNS ?
Petak 21.12.2012. 16:35
Otkud sad to da naprednjaci podrzavaju sve u vezi Djindjica a svojevremeno je Toma upucivao vrlo "lepe" recenice o njemu u javnosti...Cak i ono da ce se iseliti iz ulice Bulevar Zorana Djindjica...vise mi niko nije jasan...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online