Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.12.2012.
14:31 >> 15:25h
Beta A

"Osuditi zločine nad svim žrtvama"

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da pokrajinski parlament sutra treba da usvoji deklaraciju u kojoj će biti osuđeni zločini nad pripadnicima svih naroda, a ne samo srpskog. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će na sutrašnjem zasedanju Skupštine Vojvodine biti usvojena deklaracija o osudi zločina nad pripadnicima svih naroda na ovim prostorima.

Ištvan Pastor

"Događaj u petak će prvenstveno govoriti o Srbima i on može da pokrene proces u kojem će eventualno i drugi, u drugom kontekstu, da pokreću slične inicijative", kazao je Pastor za današnji novosadski Mađar so.

Pastor je rekao da je, prema njegovim saznanjima, Vlada Vojvodine upravo na taj način dopunila Predlog dekleracije koje su podnele opozicione partije u pokrajinskoj skupštini, okupljene oko Srpske napredne stranke.

Opozicija je u svom predlogu zahtevala samo osudu zločina nad Srbima, a Pastor je rekao da je naknadno pristala na dopunu deklaracije, odnosno da se osude zločini nad svim nevinim žrtvama.

Pajtić: Deklaracija će osuditi zločine nad svim narodima

Pajtić je novinarima u Vladi Vojvodine rekao da je Skupština prihvatila da raspravlja o predlogu deklaracije o osudi zločina nad pripadnicima srpskog naroda, ali je ona dopunjena i osudom zločina nad drugim narodima, jer zločin ne sme da bude obojen.

Bojan Pajtić

"Zločin je zločin, nezavisno od toga nad kim je učinjen i nad pripadnikom kod naroda je učinjen. Zbog toga mi želimo da kroz deklaraciju izrazimo pijetet, žaljenje i ogorčenost zbog svake žrtve koja je stradala u poslednjim decenijama 20. veka na prostorima bivše Jugoslavije", rekao je Pajtić.

Predsednik Vlade Vojvodine je rekao i da su oslobađajuće presude Haškog tribunala za hrvatske generale i zapovednike Oslobodilačke vojske Kosova izazvale revolt građana Vojvodine svih nacionalnosti jer su očigledno nepravedne i selektivne.

Poslanici opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine zatražili su prošle nedelje da se održi vanredna sednica pokrajinskog parlamenta na kojoj bi bila usvojena deklaracija o osudi zločina nad pripadnicima srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije.

Predsednik poslaničke grupe SNS Igor Mirović rekao je da deklaracija predstavlja svojevrstan vid protesta protiv oslobađajući presuda Haškog tribunala u slučaju hrvatskih generala i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

Inicijativi za održavanje vanredne sednice nije se pridružila jedino opoziciona Srpska radikalna stranka.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.12.2012. 18:02
Zalosno je to kad su i Srbi na strani madjarskih fasista(ali ne odnosi se na prave Srbe patriote)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online