Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 03.12.2012.
00:11
Beta A

"Bez simbola Kosova na prelazima"

Uoči novog susreta premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu, na administrativnim prelazima u toku su pripreme za primenu integrisanog upravljanja. Šef tima za tehnički dijalog Dejan Pavićević rekao za RTS da će sva postojeća obeležja državnosti sa punktova biti uklonjena.

Pavićević: Bez oznaka državnosti na prelazima
 

U intervjuu RTS-u šef tima za tehnički dijalog Dejan Pavićević kaže da će uloga Euleksa biti jasno definisana, i da će sva postojeća obeležja državnosti sa punktova biti uklonjena. U toku je priprema prelaza na kojima će se primenjivati dogovor od 10. decembra.

Treći sastanak premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija uz posredstvo Ketrin Ešton u utorak 4. decembra odvijaće se po sličnom scenariju kao i prethodna dva, započeće odvojenim sastancima Ešton sa dvojicom premijera da bi se zatim nastavio trojnim sastankom u formi radne večere.

Na sastanku bi trebalo da bude dovršen dogovor o primeni sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima na administrativnoj liniji sa Kosovom. Cilj je da do 10. decembra, tri od ukupno šest prelaza budu pušteni u rad, ali ono što još uvek treba da bude definisano je precizna uloga Euleksa, za koju Beograd traži da bude izvršna, kao i pitanje gde će ići prihodi od carina.

Evropski izvori najavljuju da bi na dnevnom redu sastanka Dačić-Tači osim prelaza moglo biti i pitanje komunikacije, odnsno oficira za vezu između Beograda i Prištine, kao i transparentnost finansiranja srpskih institucija na Kosovu. U tehničkom dijalogu u četvrtak i petak postignut je dogovor da na prelazima bude jednak broj carinika iz Srbije i sa Kosova.

"Sadašnje oznake državnosti koje postoje na svim punktovima koje kontroliše kosovska policija, znači zastave, oznake Republike Kosovo biće sklonjene. Biće istaknute samo funkcionalne informacije, zaustavite se ovde i tako dalje", rekao je Dejan Pavićević.

Svaki dodatni napredak, a posebno onaj u vezi sa početkom primene sporazuma o prelazima, biće ključan element u raspravi o određivanju datuma za početak pregovora o članstvu sa Srbijom, koju će ministri spoljnih poslova imati 10. decembra.

U radnim telima Saveta ministara rad na tekstu zaključaka za Srbiju počeće krajem nedelje kada bude poznat ishod predstojeće runde dijaloga Beograda i Prištine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.12.2012. 00:44
E Srbijo moja...Ljudi ovim putem vas molim izadjite na ulice tog 10 decembra povedite decu,i svakoga koga mozete da povedete,da bismo pokazali da se ne slazemo sa ovom odlukom o punktovima,a ne kao pre neki dan da nas bude samo 400!!!Pokazite sta vam Srbija znaci,jer Srbija se umiriti ne moze!!!
Ponedeljak 03.12.2012. 01:18
Bez simbola bice par dana. Tad ce siptari staviti Kosovo republik a Beograd poslati protestnu notu i tu je kraj. Lepo Srbin Kostunica prica da ce se postaviti granica. Zivi bili pa vidili. Polako ali sigurno je sve u korist siptara od Tadica i njegove vlade pa i ova danasnja vlada sa Tomom lopatom nastavila prodaju Kosmeta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online