Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Subota 17.11.2012.
14:35 >> 16:10h
Beta A

Zapaljena zastava Hrvatske na protestu

Pristalice Srpske radikalne stranke održale su danas protestni skup ispred zgrade Predsedništva Srbije zbog oslobađanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Haškom tribunalu i zatražili od najviših državnih organa u Srbiji da počnu da brinu o svojim građanima kojima se sudi pred tim sudom.

Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović rekao je na skupu da Srbija od 2000. godine nije učinila ništa da pomogne svojim građanima u Haškom tribunalu, a da je Hrvatska potrošila na desetine milione evra i unajmila najbolje lobiste i advokate da zaštiti svoje građane.

"Hrvatska je ostvarila svoj cilj. Srbija od 2000. nije uradila ništa da pomogne zatočenima u Hagu. Ovo su posledice toga što su na vlasti u Srbiji oni koji su se odrekli najboljnih Srba poput (Vojislava) Šešelja i (Slobodana) Miloševića", kazao je Šarović novinarima. On je istakao da SRS zahteva od najviših državnih organa da počnu da brinu o Srbima kojima se sudi u Hagu.

"Haški tribunal je juče oslobodio ustaške zlikovce, pre toga Nasera Orića, uskoro će (Ramuša) Haradinaja, a nikad nije suđeno zlikovcima poput (Alije) Izetbegovića i (Franje) Tuđmana. Ovakve presude ne iznenađuju više nikog", naveo je Šarović.

Upitan o odluci Vlade Srbije da saradnju s Haškim tribunalom nakon jučerašnje presude svede na tehnički nivo, Šarović je rekao da je to "bacanje prašine građanima u oči".

Đurađ Jakšić iz SRS-a rekao je novinarima da predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić mogu o predsedniku SRS-a Vojislavu Šešelju, kojem se sudi u Hagu, da misle šta hoće, ali da je njihova dužnost da ga zaštite. On je istakao da SRS traži da Šešelj bude pušten iz Haškog tribunala.

Nekoliko stotina pristalica SRS-a tokom četrdesetominutnog protesta uzvikivalo je između ostalog "Tomo, ustašo" i "Sloboda Šešelju". Njih je u blizini zgrade Predsedništva zaustavio kordon policije.

Funkcioner SRS-a Dejan Mirović je rekao da taj skup predstavlja borbu za ljudska prava i da nema politički karakter.

"Osnovno građansko pravo je sloboda okupljanja. Nikolić je slagao da će biti predsednik svih građana, jer vidimo da rado prima srpske neprijatelje, a vidite kako se odnosi prema srpskom narodu", rekao je Šarović odgovarajući na pitanje da li je odobren taj skup SRS-a ispred Predsedništva.

POVEZANE VESTI

Subota 17.11.2012. 15:18
Sve ce doci na svoje. Svet je u istoj situaciji kao 1938g. UN su postale nebitne, kao nekad liga naroda, NATO je isto sto nekad treci rajh, globalna kriza je drmala i u to vreme, takozvana velika depresaija...Hrvati su zatim docekivali saveznike u Zagrebu cvecem, isto kao danas sto su u NATO savezu...A Jevrejima preti istrebljenje i pad Izraela. Niko ne zna kakva je buducnost, ali nema potrebe ni da se radujemo, ni da ocajavamo, bice ono sto ce biti.
Subota 17.11.2012. 15:31
Да ли је још која странка одржала протест? Јао Србијо ко ли те води?
Subota 17.11.2012. 16:35
SLOBODA ZA SESELJA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online