Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 16.11.2012.
19:20
Mondo A

Nova strategija kontrolora Bus plusa

Kontrolori Bus plusa su pomrsili konce putnicima. Promenili su taktiku i poslednjih dana uspevaju da zavaraju trag.

Foto: Arhiva
 

Ni dobro razrađeni planovi izvrdavanja više ne pomažu, a “šverceri“ jedinino mogu da se oslone na sreću da će ih “kaznena ekspedicija“ zaobići.

Čete "plavih“ kojima leđa čuvaju komunalni policajci više ne čekaju u zasedi na uobičajenim punktovima. Nova strategija je zbuniti protivnika, pa putnike javnog gradskog prevoza iznenada “prepadaju“ na različitim stanicama.

Sugrađanima koji putuju do paliluskih naselja na levoj obali Dunava, već “nedostaju“ na stanici kod Pančevačkog mosta. A nema ih ni kod Ade Ciganlije - na stanici ispred “Šećerane“, ali i nadomak Čukaričke padine. Puste su i stanice kod tržnog centra “Ušće“ i Brankovog mosta, pišu "Novosti."

“Sada ulaze gde stignu, iznenada, i do sledeće ili za dve, tri stanice izađu“, reka je za list Milica Jovanović, putnica na liniji 37.

U Direkciji za javni prevoz kažu da na terenu svakodnevno radi oko 420 kontrolora i da je njihov broj u grupi pitanje interne organizacije koja se menja u zavisnosto od plana rada.

“Plan i tipovi kontrole zavise od doba dana, tačnije saobraćajnih “špiceva“, zatim od toga da li je radni ili neradni dan, koji je period u mesecu... Trenutno se kombinuju svi tipovi kontrole: kontrola na okretnicama, kratka kružna, linijska i tačkasta, u smanjenom obimu u odnosu na letnji period zbog vremenskih uslova.

Na putu uvođenja rigoroznijih mera, kada je u pitanju naplata javnog prevoza negde se "izgubila" i stalna kontrola, pa su nalepnice koje je nagoveštavaju izgubile smisao.

"Pod stalnom kontrolom podrazumeva se permanentno prisustvo kontrolora u vozilu. Kontrolori rade po utvrđenom rasporedu u okviru koga je i rad u obeleženim vozilima“, tvrde u Direkciji.

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2012. 21:39
Svaki dinar od ''bus-plusa'' ide u gradonacelnikov dzep.Nije mi jasno zasto svi u Beogradu cute o ovoj prevari naroda.Ovako pocinje robovlasnicko drustvo,a kasnije ce biti jos gore.Razmislite!
Subota 17.11.2012. 07:18
Očigledno ih neko podučava da budu prefidni, mučki sa leđa...
Četvrtak 22.11.2012. 21:52
Rezultat Bus plus OUT sistema je ZNAČAJNO smanjivanje prihoda GSP-a i pad kvaliteta prevoza !!! Da su smanjili cenu, prihod bi bio veći, a oni ne bi morali da rade posao koji to realno, NIJE ! Zaboravili su i troškove angažovanja 200 komunalnih policajaca i 500 radnika GSP-a. Ovaj NAJOČIGLEDNIJI kriminal mora prestati !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online