Petak 16.11.2012.
19:20
Mondo

Nova strategija kontrolora Bus plusa

Foto: Arhiva
 

Ni dobro razrađeni planovi izvrdavanja više ne pomažu, a “šverceri“ jedinino mogu da se oslone na sreću da će ih “kaznena ekspedicija“ zaobići.

Čete "plavih“ kojima leđa čuvaju komunalni policajci više ne čekaju u zasedi na uobičajenim punktovima. Nova strategija je zbuniti protivnika, pa putnike javnog gradskog prevoza iznenada “prepadaju“ na različitim stanicama.

Sugrađanima koji putuju do paliluskih naselja na levoj obali Dunava, već “nedostaju“ na stanici kod Pančevačkog mosta. A nema ih ni kod Ade Ciganlije - na stanici ispred “Šećerane“, ali i nadomak Čukaričke padine. Puste su i stanice kod tržnog centra “Ušće“ i Brankovog mosta, pišu "Novosti."

“Sada ulaze gde stignu, iznenada, i do sledeće ili za dve, tri stanice izađu“, reka je za list Milica Jovanović, putnica na liniji 37.

U Direkciji za javni prevoz kažu da na terenu svakodnevno radi oko 420 kontrolora i da je njihov broj u grupi pitanje interne organizacije koja se menja u zavisnosto od plana rada.

“Plan i tipovi kontrole zavise od doba dana, tačnije saobraćajnih “špiceva“, zatim od toga da li je radni ili neradni dan, koji je period u mesecu... Trenutno se kombinuju svi tipovi kontrole: kontrola na okretnicama, kratka kružna, linijska i tačkasta, u smanjenom obimu u odnosu na letnji period zbog vremenskih uslova.

Na putu uvođenja rigoroznijih mera, kada je u pitanju naplata javnog prevoza negde se "izgubila" i stalna kontrola, pa su nalepnice koje je nagoveštavaju izgubile smisao.

"Pod stalnom kontrolom podrazumeva se permanentno prisustvo kontrolora u vozilu. Kontrolori rade po utvrđenom rasporedu u okviru koga je i rad u obeleženim vozilima“, tvrde u Direkciji.

2024 © - Vesti online