Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 17.09.2014.
14:02 >> 14:16h
beograd.rs, Beta A

Šverceri pre kazne mogu da kupe kartu od 2.000 dinara

Pred odbornicima Skupštine grada na sutrašnjoj sednici (18. septembar) naći će se predlog izmene Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kojom se putnicima bez karte prvo nudi mogućnost kupovine posebne karte kako bi nastavili započetu vožnju, kaže direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

Ova mera, kako je Mitrović naveo, ukoliko bude usvojena, počeće da se primenjuje od petka.

Kupovinom karte od 2.000 dinara, putnik stiče pravo da nastavi vožnju u dnevnom saobraćaju u danu u kome je karta izdata
 

Kupovinom ove karte, čija cena je 2.000 dinara, putnik stiče pravo da nastavi vožnju u dnevnom saobraćaju u danu u kome je karta izdata, osim u posebnom prevozu minibus vozilima. Podaci o putniku koji ne kupi posebnu kartu upisuju se u službenu evidenciju i stavljaju na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga.

Kupiš kartu za prevoz, dobiješ čokoladicu

Komunalni policajac će takvom putniku izdati prekršajni nalog.

Novčanom kaznom od 6.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje na zahtev ovlašćenog lica odbija da pokaže svoju voznu ispravu ili se vozi bez važeće ili ispravne karte. Onome ko bude platio kaznu u roku od osam dana, iznos će biti smanjen na 3.000 dinara, precizirao je Mitrović.

Građani moraju da shvate da prevoz treba da se plaća, rekao je Mitrović i dodao da će u suprotnom biti kažnjavani, te da će taj sistem efikasno funkcionisati.

Prihod od prodaje karata porastao za 150 miliona

 

Vršilac dužnosti direktora GSP "Beograd" Željko Milković rekao je da je prihod od naplate karata povećan za 150 miliona, što je oko 30 odsto više, preneo je Beoinfo.

"Ciljna granica nam je 900 miliona dinara. Pomak je dobar i nadam se da će se tako i nastaviti. Svi treba da shvate da je situacija u glavnom gradskom prevozniku teška i da prevoz mora da se plaća", dodao je Milković.

 

Prema njegovim rečima, veći prihodi znače bolje autobuse, a samim tim i kvalitetniju uslugu korisnicima.

"Trenutna situacija je takva da nemamo nijedan autobus mlađi od šest godina. Glavnom gradskom prevozniku je potrebno godišnje oko 80 autobusa, za šta su potrebna znatna sredstva. Povećanje prihoda jedini je način da se situacija promeni", rekao je Milković.

 

Vršilac dužnosti direktora je naveo da će kontrole u narednom periodu biti pojačane i zbog toga je apelovao na građane da se validiraju i tako izbegnu plaćanje kazne.

 

Trenutno je u vozilima javnog gradskog prevoza angažovano 480 kontrolora.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.09.2014. 14:44
NOVA "IGRA" PLATIŠ 2 000 I VOZIŠ SE JEDAN DAN ? "ČESTITAM MAJMUNU" KOJI JE OVO SMISLIO . ŠVERCOVANJE JE NEOPHODNOST KAO VID GRAĐANSKE NEPOSLUŠNOSTI I ZATO POZIVAM SVE I STARE I MLADE ŠVRCUJTE SE . Sa kartom od 2 000 dnevno ONI SE NAMA RUGAJU . ŠVERCOVANJE JE ODGOVOR BEOGRAĐANA BANDITIMA KOJI VODE BEOGRAD I SRBIJU .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online