Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 13.11.2012.
13:29
Blic A

Ko prima najveću platu u Vladi?

Najveću platu u Vladi Srbije ima premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji mesečno prima 168.348 dinara, a odmah iza njega su Aleksandar Vulin i Milan Pajević, direktori kancelarija za Kosovo i Metohiju i evropske integracije.

Aleksandar Vulin mesečno zarađuje 154 hiljade dinara
 


Oni sa platom od oko 154.000 dinara imaju znatno veća mesečna primanja i od predsednika Srbije, potpredsednika Vlade i svih ministara. Pajević i Vulin imaju najmanje za 40.000 dinara veća primanja od ministara koji donose najznačajnije odluke za državu i imaju najveću odgovornost. Njih dvojica imaju veću platu i od predsednika države Tomislava Nikolića, direktno izabranog na izborima, koji mesečno prima nešto više od 132.000 dinara.
 

Razlika je još veća, ako se uzmu u obzir primanja prvog potpredsednika Vlade Aleksandar Vučića, kome na račun mesečno legne manje od 109.000 dinara. Nešto veću platu od lidera SNS ima Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave, koja zarađuje oko 111.000.
 

Milan Bačević

U grupi ministara sa najvećom mesčnom platu su i Milan Bačević sa zaradom od 112.000 dinara i Velimir Ilić koji prima 110.000 dinara. Svi ostali ministri imaju manje plate.

U Nemanjinoj 11 "Blic" nije dobio odgovor po kom osnovu su primanja Vulina i Pajevića toliko visoka. Na to pitanje nije hteo da odgovori ni sam Vulin, kao ni Milan Pajević, koji se nije javljao na telefon.
 

"Nemate sreće. Završio je jedan sastanak, ali otišao je na drugi", rečeno je u Vulinovoj kancelariji.
 

U Ministarstvu pravde i državne uprave su rekli da se plate direktora kancelarija određuju po Zakonu o državnim službenicima i nameštenicima, dok su zarade ministara regulisane Zakonom o platama u državnim organima i javnim službama.
 

Da zbrka bude još veća, predsedniku republike, poslanicima, predsedniku Skupštine... osnovicu određuje Administrativni odbor u parlamentu, a drugim nameštenicima osnovica se određuje svake godine prema republičkom budžetu.
 

Iako je još za vreme prethodne vlasti najavljeno da će biti donet jedinstven zakon koji će važiti za sve zaposlene u Vladi, državnim službama i javnom sektoru kako bi se otklonile sve nelogičnosti u mesečnim primanjima državnih funkcionera, od toga zasad nema ništa.
 

Sudeći prema imovinskim kartama koje su prosleđene Agenciji za borbu protiv korupcije, četiri ministra su se odrekla mesečne zarade. Ministarsku platu ne primaju Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja, Žarko Obradović, ministar prosvete, Zorana Mihajlović, ministarka energetike i Alisa Marić, ministarka sporta.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.11.2012. 13:35
kako vi svi možete mirno gledati u oči ljude koji zbog vas primaju dvadeset puta manje plate i još ih ubjeđujete da stisnu kaiš? što ga vi ne stisnete malo više sebi?( ovo se odnosi na sve vlastodršce bez obzira kojoj stranci pripadaju jer na vlasti su svi isti).
Utorak 13.11.2012. 21:01
Те плате нису зарађене. Они су их једноставно доделили себи. Њихов "рад" није дао никакве позитивне резултате а да не говоримо о томе што су они непоправиво убеђени да на таквој позицији не треба ништа да се ради. Да их није срамота видимо.
Utorak 13.11.2012. 17:28
Najveće pare su opet oko Kosova...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online