Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 12.11.2012.
14:17
Beta A

"Srbija žuri da uspostavi granice sa Kosovom"

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić ocenio je danas da Vlada Srbije u pregovorima sa Prištinom ubrzano ide ka uspostavljanju granice s Kosovom.

Srbija će uspostavljanjem granice "ispuniti želju" Evropske unije o poštovanju teritorijalnog integriteta Kosova
 

Samardžić je na redovnoj konferenciji za novinare DSS ukazao da će ukoliko se primeni sporazum o integrisanom upravljanju prelaziima, Srbija i Kosovo uspostaviti granicu.

"Time će Srbija učiniti jedan strašno važan korak u priznavanju nezavisnog Kosova. Budući da Srbija učestvuje u postavljanju granice s jednim delom svoje teritorije, to znači da ona taj deo prihvata kao drugu državu", kazao je Samrdžić.

Po njegovim rečima, jasno je da je primena sporazuma o upravljanju prelazima, koja je najavljena za decembar, apsolutni prioritet i da se Evroskoj uniji očigledno s tim žuri.

Ocenio je i da će Srbija uspostavljanjem granice "ispuniti želju" Evropske unije o poštovanju teritorijalnog integriteta Kosova. Samardžić je predstavnike aktuelne vlasti optužio i da javnosti ne obelodanjuju sve detalje i šta podrazumeva primena sporazuma s Prištinom.

"To sada čini šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin. On je nekoliko puta davao izjavu... i krivotorio dogovorene zaključke, Tehnički protokol i dogovor koji je (Ivica) Dačić imao sa (Hašimom) Tačijem u Briselu", rekao je Samardžić.

On je ocenio da nije tačno da će na prelazima s Kosovom biti poreznici, a ne carinici. "Na severu Kosova stanovništvo ne prihvata ove mere i poteze zato što je svesno šta mu je namenjeno... ima dosta informacija da su ini jako uzbuđeni zbog toga i da je moguće da preduzmu neke akcije protesta - mirnih, svakako", kazao je Samardžić.

On smatra i da je najavljivana platforma Vlade za pregovore s Kosovom obesmišljena pošto su pregovori poodmakli. "Ja strahujem da Vlada zapravo ima platformu, a to je plan Martija Ahtisarija, jer se sve odvija prema tom dokumentu", kazao je Samardžić.

Potpredsednik DSS je ocenio i da se "datumom o početku pregovora sa EU maše kao šargarepom ispred nosa našoj vlasti" i da bi to mogla da bude sitna, beznačajna nagrada za ustupke u vezi s Kosovom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.11.2012. 14:27
Slugeranje žure da uspostave granice sa Kosovom
Ponedeljak 12.11.2012. 14:40
Ovaj DSS mi najvise lici na Nejakog Urosa..Sve znaju i samo pricaju a nista ne preduzimaju. Njih vidim kao deo Sluzbinih partija zaduzen da bude "opozicija". Napunili su dzepove i prodali se zuto-sns-sps-ldp koaliciji i sada kevcu iz toplih domova i udobnih fotelja u drustvu svojih kucnih ljubimaca.
Ponedeljak 12.11.2012. 15:04
Ovi sada samo nastavljaju posao,koji su DSS i DS zapoceli bili ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online