Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 01.04.2014.
14:44
Beta A

Samardžić: Dogovor u Briselu potpuni poraz Srbije

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je u utorak da je dogovor iz Brisela o pravosuđu na severu Kosova u skladu sa politikom postepenog predavanja nadležnosti Srbije samoproklamovanoj kosovskoj vladi.

Slobodan Samardžić
 

"To nije nikakav uspeh, u skladu je sa njihovom politikom postepenog predavanja naših nadležnosti Albancima na Kosovu, odnosno Tačiju. Ako je taj sud u Mitrovici nekad bio deo našeg sudskog sistema, a sada je deo njihovog, onda je to potpuni poraz", kazao je Samardžić.

On je dodao da predsednika sudova koji su srpske nacionalnosti ima i u Rumuniji i Mađarskoj.

"Naravno da i to znači, ali u odnosu na stanje kada je severom Kosova upravljala Srbija, to je čisti poraz", objasnio je potpredsednik DSS i bivši ministar zadužen za Kosovo i Metohiju.

Pročitajte još:

* Vučić: Dogovor iz Brisela nije za ponos

* Dačić i Tači dogovorili sud na Severu

Povodom dogovora između kosovske i srpske strane postignutog u Briselu da će u severnoj Mitrovici odnos sudija biti 60 prema 40, a da će Srbi imati dvotrećinsku većinu zaposlenih u sudovima, Samardžić je naveo da se etnički sastav tog suda promenio u korist Albanaca.

"Oni su se juče dogovorili oko nekih tehničkih detalja koji se tiču broja sudija, a neposredno posle raspisivanja izbora, tehnička vlada koju čine Dačić i Vučić je prihvatila da taj sud bude nadležan za sedam opština, a ne četiri, tako da se etnički sastav strašno promenio u korist Albanaca", kazao je Samardžić.

On je ocenio da je Kosovo predato, a da se Srbija "sada, kao matica država bori za bolji status Srba u okviru nezavisnog Kosova". Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je u nastavku dijaloga sa Prištinom u Briselu o pravosuđu postignut "najbolji rezultat za srpski narod", ali da tu nema mnogo lepog.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.04.2014. 14:50
Vazda ista prica a biraci kontra-onda po instrukcije za genocidni brisel-vasington-london-berlin
Utorak 01.04.2014. 15:38
Dogovor koji Vučić i Dačić prave je njihv dogovor a Ne pravno obavezujući za SRPSKI NAROD samo REFERENDUMOM se takve odluke mogu doneti, i Srpski Narod to neće poštovati.
Utorak 01.04.2014. 15:47
Господине Самарџићу потпуно сте у праву.Све што сте рекли све је тачно и народ се слаже са вама. Ваша странка не жели у ЕУ и НАТО и народ исто то каже. Али Самарџићу зашто си веровао 2000 године на Америчку демократију ???Зашто си веровао западу??? 2000 године веровао си американцима и довео си демократију. Па зашто си Самарџићу 2003 године пуштио Шиптаре из затвора ??? Зашто им није суђено ?? Није им било суђено зато што си послушао запад . ДСС је направила велике грешке 2000 године и видела је своје грешке и сада ради како народ жели али то је сада касно јер Народ нема више поверење и зато народ није гласао ни за ДСС.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online