Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 01.11.2012.
21:07
Beta A

Đurić: Rad vlade obeležen skandalima

Rad nove Vlade Srbije obeležen je mnogim skandalima, ali je najveću štetu vlada napravila Narodnoj banci Srbije (NBS) koju pokušava da ispravi izmenama zakona o toj instituciji, smatra poslanik Liberalno-demokratske partije (LDP) Bojan Đurić.

Najveću štetu vlada napravila Narodnoj banci Srbije (NBS) koju pokušava da ispravi izmenama zakona o toj instituciji: Bojan Đurić
 

"Nezavisnost NBS je potpuno uništena od kad je nova koalicija, pre svega Srpska napredna stranka (SNS), poželela da je uzme pod svoju vlast", rekao je Đurić novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da nove izmene Zakona o NBS ne otklanjaju probleme koji su se stvorili u međuvremenu i da je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković ponovo izabrana za zamenicu predsednika SNS.

Đurić je rekao da LDP neće glasati za taj predlog zakona.

Upitan da prokomentariše prvih 100 dana rada vlade, Đurić je ocenio da su obeleženi skandalima i pokušajima da se oni isprave.

"Najbolja paradigma je zapravo NBS. Vlada je počela mandant desantom na NBS, a stoti dan je dočekala tako što pod pritiskom pokušava delimično da ispravi greške, a šteta je već naneta. To je najveća šteta koja je naneta u ovih nekoliko meseci, a o drugim štetama i greškama smo pričali u međuvremenu", kazao je poslanik LDP-a.

On je naveo da predložene izmene Zakona o NBS ne garantuju da ova vlast ili neka druga neće ponovo promeniti zakon i uvesti direktnu političku kontrolu u tu instituciju.

"Guvernerka pokušava da nam objasni neobjašnjivo. Sve vreme u svom ekspozeu pokušava da se pravda i objašnjava nam kako je prihvatila neke primedbe Evropske komisije. Mislim da je bilo pametnije da sve te primedbe posluša krajem jula i početkom avgusta kad je LDP govorila o njima", naveo je Đurić i dodao i da je izlaganje Jorgovanke Tabaković u parlamentu bilo u mnogim aspektima uvredljivo i ocenio da su izmene Zakona o NBS delimične.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.11.2012. 23:06
Ovom petlicu Djuricu, ili kako se vec zove, bolje bi bilo da vidi u kojoj se stranci nalazi, s obzirom da je ono sto stidljivo mediji obelodanjuju u vezi sa LDP, vise nego skandalozno!!! Izgleda da su zapadna sredstva namenjena takvim strankama u cilju destabilizacije stranih drzava, presahla. Zavrnuta im je slavina, pa ce sada jedan drugom oci da iskopaju oko para! Pred raspadom su. Kamo lepe srece, da ih vise ne vidimo!
Četvrtak 01.11.2012. 21:58
Po svemu sudeci i po dosadasnjim rezultatima ova vlada zaista ima velike sanse da izdrzi ceo mandat.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online