Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 30.10.2012.
10:26
Danas A

Vreme je da se Čanak malo odmori

Pune dvadeset dve godine Nenad Čanak je jedini i neprikosnoveni vođa Lige socijaldemokrata Vojvodine i za sve ovo vreme nikada nije imao čak ni protivkandidata na kongresu stranke. U međuvremenu su promenjeni svi potpredsednici, članovi IO, ali i članovi Glavnog odbora LSV-a.

Ostao jedini bitni šraf LSV-a tokom 23 godine, svi ostali su "popucali": Nenad Čanak
 

- Ne vidim mogućnost napretka stranke ukoliko na njeno čelo ne dođe neko drugi i ako svi zajedno ne kažemo sadašnjem vođi - dosta je, ajde se malo odmori - rekao je za “Danas“ Emil Fejzulahi, nekadašnji visoki funkcioner i poslanik LSV-a, a danas “običan“ član stranke i potencijalni Čankov protivkandidat na stranačkim izborima.


Koliko odbora je potrebno da vas podrži kako biste ušli u trku protiv Čanka?

- Po statutu stranke potrebno je da me kandiduje najmanje jedna trećina odbora LSV-a. Programska i izborna skupština stranke održaće se 8. decembra, a poslednji rok za podnošenje kandidatura za sve funkcije u stranci je 5. novembar. Sa različitih strana stiže mi podrška i ako dobijem podršku dovoljnog broja odbora, prihvatiću kandidaturu za predsednika.


Da li već imate napismeno podršku nekog odbora?

- Ne još, ali siguran sam da ću obezbediti potrebnu podršku, jer veliki broj članova Lige želi promene na svim nivoima, a posebno na mestu predsednika stranke. Iz izborne trke sam spreman da izađem samo ukoliko se za mesto predsednika kandiduje još neko ko bi mogao da ima veće šanse u odnosu na Čanka.

Liga kao kolateralna šteta

Koliko incidenti i tuče u kojima je učestvovao Čanak mogu da vam “pomognu“ u izbornoj stranačkoj trci?

- Ne bih komentarisao njegove lične gafove u javnosti, kojih je bilo dosta. Njihove posledice trebalo bi da snosi samo Čanak, ali, nažalost, kolateralna šteta njegovog bahatog ponašanja je Liga socijaldemokrata Vojvodine i to moramo svi imati na umu - istakao je Emil Fejzulahi.

Šta konkretno zamerate aktuelnom predsedniku LSV?

- Mnogo toga. Čanak se na čelu LSV nalazi već 22 godine i stranka je doživela svoj maksimum. Ne vidim mogućnost napretka stranke ukoliko na njeno čelo ne dođe neko drugi. Osim toga smatram da stranka konačno mora biti samostalna, a ne večiti privezak nekim drugim strankama. Moramo da se naviknemo da smo u opoziciji i moramo da radimo na poboljšanju kvaliteta života ljudi u Vojvodini, jer je i osnovno načelo stranke - bolji život u Pokrajini.


Za protekle 22 godine da li je Čanak ikada imao protivkandidata na stranačkim izborima?

- Na kongresima stranke Čanak je uvek bio bez protivkandidata. Doduše, pre sedam godina, tadašnji pokrajinski sekretar za poljoprivredu Igor Kurjački slovio je za Čankovog protivkandidata. Isključen je iz stranke posle objavljivanja kandidature za predsednika LSV, a potom je smenjen i sa mesta pokrajinskog sekretara za poljoprivredu. Danas se bavi poljoprivredom.


Očekujete li da ćete i vi imati neke posledice zbog najavljene kandidature za predsednika LSV?

- Mene su pre nekoliko godina u stranci izbrisali iz svih mogućih kombinatorika bez ikakvog obrazloženja, a bio sam na raznoraznim funkcijama. Pokušao sam da saznam gde sam to „pogrešio“, ali nikada me niko, a posebno Čanak nisu udostojili odgovora. Tako sam pre četiri godine došao u situaciju da se pitam - znam li ja išta drugo da radim osim da se bavim politikom. Shvatio sam da znam i da mogu drugim stvarima da se bavim.


Ipak se vraćate politici?

- Virus politike je jak, ali je jača moja želja da stranku, čiji sam član toliko dugo, učinim boljom.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.10.2012. 11:02
Vreme je da malo dremne na nekom mirnom mestu ...
Utorak 30.10.2012. 11:35
Odavno je vreme za to.
Utorak 30.10.2012. 10:53
ja bih dodao u bajbok, svaki pravi politicar treba malo da odlezi , dokle god to ne uradi nije pravi politicar ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online