Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 08.10.2012.
10:51
Beta A

Cvetković: Tužiću Dinkića

Bivši srpski premijer Mirko Cvetković najavio je da će tužiti ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića zbog optužbi da je lažirao podatke o javnom dugu za 1,2 milijarde dolara.

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković
 

"Zbog tih tvrdnji tužiću sudu Mlađana Dinkića, pa ćemo tamo sve da utvrdimo", rekao je Cvetković u intervjuu za Blic.

Cvetković je dodao da Dinkić stoji iza njegovog političkog progona u javnosti i pominjanja njegovog imena u vezi sa aferom Agrobanka, i to zbog toga što ga je smenio sa mesta ministra ekonomije u prethodnoj vladi Srbije.

"Kao moj naslednik on sad ima dve opcije. Prva je da radi bolje od mene i pokaže da sam bio loš ministar i premijer, i druga da me lično diskredituje. Kako mu prvi posao loše ide, odlučio se za drugu", navodi Cvetković, koji je bio i ministar finansija.

Cvetković je rekao da nikada nije ušao u Agrobanku i da nije znao ko je uzimao kredite.

"Država je vlasnik petine banke, a zanimljivo je kako onih 80 odsto vlasnika nije znalo šta im se događa u banci. Kad smo saznali za taj problem, meni je bilo važno da spasem bankarski sistem od kolapsa jer je postojala opasnost da Agrobanka, kao sistemska banka, odlaskom u stečaj ugrozi sistem", rekao je Cvetković.

Cvetković je dodao da iza informacija da samo on i bivši guverner Dejan Šoškić znaju gde je novac iz Agrobanke stoji Mlađan Dinkić. Kako je rekao, krivci za to su oni koji nisu na vreme utvrdili šta se događa, a gubitak od 300 miliona evra je proces koji je trajao godinama.

"Neću nikoga da optužim, ali revizori su plaćeni da vlasnicima kažu da li u knjigovodstvenom izveštaju adekvatno iskazuju ono sto se događa u stvarnosti", dodao je Cvetković.

On je rekao i da ga policija nije zvala na saslušanje u vezi sa Agrobankom. "Sve što znam o tome, pročitao sam u novinama. Ako me pozovu, naravno da ću se odazvati", rekao je Cvetković.

Bivši premijer je još rekao da bi za njega bio veliki lični poraz da se u sudskom postupku dokaže da je bivši ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić kriv za korupciju.

"Privođenje bilo kog ministra je poraz za zemlju. Ako se ispostavi da je sve ovo bilo neopravdano, kao sto je Dulić objasnio, onda će to biti sramotni poraz onih koji stoje iza toga svega. Za mene bi veliki poraz bio ako se dokaže da je u postupku bilo korupcije. Ali, koliko sam informisan, toga nema čak ni u materijalima na osnovu kojih se aktuelna istraga vodi", dodao je Cvetković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.10.2012. 11:03
Ebemti pa ovaj zna da priča , ja mislio mutav jerbo nikad nije u skupštini kazo štogod .
Ponedeljak 08.10.2012. 13:40
lopov lopova uvek oseti!!!!
Ponedeljak 08.10.2012. 14:17
ti si cvetko zreo za dozivotnu corku neznam sta ovi cekaju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online