Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 04.10.2012.
11:07
Srna, Večernje novosti A

"Euleks će biti na prelazima"

Šef Euleksa Gzavije de Marnjak rekao je da će, prema dogovoru o integrisanom upravljanju prelazima između Srbije i Kosova, Euleks biti prisutan na prelazima koji tek treba da budu uspostavljeni.

Euleks ostaje na prelazima koji tek treba da budu uspostavljeni
 

"Ne mogu da preciziram kada će taj sporazum da se realizuje, sigurno je samo da će grupom za implementaciju, koju će činiti tri strane, predsedavati EU", rekao je De Marnjak.

On je za "Večernje novosti" rekao da će Euleks pomoći i podržati implementaciju već postignutih sporazuma između Beograda i Prištine, kao i da je spreman da podrži i dijalog Beograda i Prištine onoliko koliko može doprineti njegovom uspehu.

Pročitajte još:

* Tači preuzima prelaze

Na pitanje kada će specijalni tim EU za istragu trgovine organima na Kosovu početi da radi u punom kapacitetu, De Marnjak je rekao da je "operativna grupa sastavljena od tužilaca, istražitelja i pomoćnog osoblja već počela sa radom".

Marnjak nije hteo da komentariše izjavu zaštićenog svedoka koji je nedavno opisao najsvirepije slučajeve vađenja organa otetim Srbima, navodeći da Euleks "ne objavljuje informacije o napretku istrage ili bilo kakvim dokazima prikupljenim u toku istrage", niti ko može ili ko ne može biti svedok.

De Marnjak je izbegao da odgovori na konstantaciju da Srbi sa severa Kosova optužuju Euleks i Kfor da umesto statusne neutralnosti primenjuju silu i dvostruke standarde, navodeći da neće da komentariše "političke izjave".

On je izbjegao da direktno odgovori na pitanje zašto se pojavio na sednici Skupštine Kosova povodom okončanja nadgledane nezavisnosti i uputio im čestitke ako je Euleks neutralan, kao i da li je Euleks nemoćan protiv korupcije i kriminala u samom vrhu vlasti Kosova.

De Marnjak je samo naveo da Euleks ima i sektor za jačanje koji savetuje kosovske institucije u vladavini prava i da najznačajniji rad u oblasti korupcije tek predstoji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.10.2012. 11:12
Ne moze jedna drzava da ima dve granice i dve carine. Tome se konacno mora stati u kraj,i ako Srbija sada ne moze na ista da utice,neka prestane sa glupim pregovorima koji to i nisu. Narodu se objasni puna istina i stanje,a problem KiM,ostavi do boljih vremena. Sve odluke koje eu i siptari sami provode bez pristanka Srbije nece vaziti pod drugacijim okolnostima.
Četvrtak 04.10.2012. 11:56
ovaj "eu-rolex"sto se seta po KiM nije dobio dozvolu od skupstine srbije , sto znaci da se na KiM NELEGALNO , usmeni dogovor izmedju ds_a i nato_a nas ne zanima !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online