Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 26.09.2012.
01:50
Beta A

Predsednici opština na severu Kosova traže uvid u sporazum

Predsednici opština Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka zahtevaće od predstavnika vlasti u Beogradu uvid u pismo o primeni sporazuma o integrisanom upravljanje prelazima i tražiti objašnjenje šta to u praksi znači.

Čelnici opština sa severa Kosova nezadovoljni primenom sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima
 

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je rekao da čelni ljudi lokalnih samouprava dele zabrinutost građana zbog pisma šefa pregovaračkog tima Beograda Dejana Pavićevića i zbog činjenice da su o njemu saznali iz medija.

"Niko od predstavnika lokalnih samouprava nije bio obavešten da će taj protokol biti potpisan i zbog toga ćemo zatražiti prijem kod direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, potpresednika i predsednika Vlade Srbije", rekao je Pantić za televiziju Most iz Zvečana.

Ristić: Iznenađenje i neverica

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je naglasio da je
vest o primeni sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima primljena sa iznenađenjem i nevericom.

On je pojasnio da razlog za to nije što nisu znali za sporazum, već što su od predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predstavnika vlade dobili uveravanje da će o svim potezima narod i njihovi politički predstavnici biti obavešteni pre nego što se povuče bilo koji potez.

On je izrazio očekivanje da će dobiti pojašnjenje o protokolu i načinu kako će on biti sproveden.

"Sigurni smo da je on u suprotnosti sa Ustavom Srbije i da može naneti  nenadoknadivu štetu građanima na Kosovu i Metohiji", rekao je Pantić.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović je rekao da je dogovor o primeni integrisanog upravljanja na prelazima Jarinje i Brnjak u suprotnosti sa onim što su čuli od predstavnika Vlade koji su, kako je kazao, obećali da će raditi zajedno i da će se o svim potezima obaveštavati.

"Za nas je neprihvatljiv protokol o prelazima i neshvatljivo je da član pregovaračkog tima iz vremena Borka Stefanovića bude na čelu tima za dijalog s Prištinom i kaže da će se formirati radne grupe i da će biti ispravljeno nešto što je za nas Srbe i za našu državu neprihvatljivo", rekao je Milović.

On je zapitao "zašto se žuri sa implementacijom sporazuma kada se očekuje ocena ustavnosti Ustavnog suda Srbije o njima".

Predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić je naveo da je instaliranje državne granice sa centralnom Srbijom neprihvatljivo kao i albanski predstavnici na prelazima Jarinje i Brnjak.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 01:58
Taman sam malo pre izreko pohvalu, a evo vec sam se ugrizo za jezik.
Sreda 26.09.2012. 10:09
Srbi na Kosmetu bi trebali da se prisete istorije Srba i da se zapitaju zasto se i Draza jedno vreme i u jednom momentu okrenuo fasistickoj strani...!! NISTA se od tada nije promenilo u politici osim modernijeg govora u javnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online