Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 20.09.2012.
16:29 >> 18:36h
Beta A

On će voditi pregovore sa Prištinom

Vlada Srbije odredila je danas Dejana Pavićevića, direktora Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine, da vodi nastavak tehničkog dijaloga dve strane, uz posredovanje Evropske unije.

 On je zamenio Borka : Dejan Pavičević
 

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, današnjom odlukom su smenjeni dosadašnji šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović i njegov zamenik Vladimir Jovičić.

Pavićević je za direktora Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine imenovan u decembru 2011. godine.

U njegovoj biografiji tada se navodilo da je član Demokratske stranke, po zanimanju diplomirani pravnik.

Navodi se i da je student doktorskih studija na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu. Bio je i šef kabineta ministra za Kosovo i Metohiju.

Pre toga obavljao je funkciju sekretara Skupštine opštine Đakovica. Radio je kao pravni savetnik u nekoliko nevladinih organizacija.

Rođen je 15. avgusta 1979. godine u Beogradu.

Stefanović : Kontinuitet u politici prema Kosovu

 

Bivši šef tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da činjenica da je na čelo tima za tehničke pregovore sa Prištinom imenovan član opozicione Demokratske stranke Dejan Pavićević svedoči da će se nova vlada držati kontinuiteta u politici prema Kosovu.

 

"U tom smislu, mi (DS) to pozdravljamo", rekao je Stefanović za agenciju Beta.

 

Pavićević je bio sekretar pregovaračkog tima koji je predvodio Stefanović i prema rečima bivšeg šefa pregovaračkog tima obavljao "usko stručne poslove".

 

"To svedoči da će pregovori biti izmešteni na jedan viši politički nivo", rekao je Stefanović i dodao da Pavićević "neće moći bez političke podrške vlade u čiju se službu stavio".

Pavićević: Prioritet sprovođenje sporazuma sa Prištinom

Dejan Pavićević, koga je Vlada Srbije odredila da vodi nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, rekao je da će njegov prioritet biti sprovođenje do sada
postignutih sporazuma dve strane, a da se za sada ne zna u kom formatu
će dijalog biti nastavljen.

Na pitanje kako je kao član opozicione DS, kako se može pročitati u biografiji na pojedinim medijima, preuzeo ulogu u novoj vladi, on je kazao da "to neka nezvanična biografija" za koju ne zna "kako se izrodila".

 

"Nemam stranačku pripadnost, ovo je posao koji je od najvećeg
interesa za Srbiju i mora da se odradi profesionalno i bez
strančarenja. Sada prvi put imamo ozbiljan konsenzus i ozbiljnu startegiju kako da probleme rešimo", rekao je Pavićević.

"Ja ću nastaviti da vodim Kancelariju za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine i moj prioritet biće implementacija svih postignutih sporazuma", rekao je Pavićević.

Prema njegovim rečima, još se ne zna format budućeg dijaloga Beograda i Prištine, odnosno da li se nastavlja sa tehničkim pregovorima ili će oni odmah biti podignuti na politički nivo.

Pavićević je kazao da Beograd mora da sprovede do sada postignute dogovore, ali i pokuša da se izbori da se neki sporazumi tumače povoljnije za Beograd. "Mislim da ni unutar EU nema jasne slike o nastavku dijaloga. Nadam se da ćemo imati nešto jasniju sliku o tome posle susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton koji se najavljuje tokom sednice Generalne skupštine UN u Njujorku", rekao je on.

Pavićević je odbacio kritike Prištine da Beograd ne sprovodi dogovoreno i ocenio da je "veliki deo implementacije završen ili je u završnoj fazi".

Prema njegovim rečima, odbijanje Beograda da sprovede dogovorene sporazume odvelo bi ga u samoizolaciju i lišilo mogućnost da se bori za građane na Kosovu i Metohiji. "Bolje je ući u sprovođenje dogovorenog, poštovati preuzete obaveze,
i na svim frontovima se boriti da šteta bude što manja, kako po građane na Kosovu, tako i po interese Beograda", rekao je Pavićević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.09.2012. 16:35
Sta li bi nestrucnjaci uradili do sada na Kosmetu kada Srbija ima ovoliko "strucnjaka"!? Ako ovako nastave jos ce i sami poverovati u ulazak u EU.
Četvrtak 20.09.2012. 18:21
Pa njegove partijske sefove su srbistanci birali..Sto se sada bunite ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online