Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 13.09.2012.
15:40
Beta A

"Članstvo Srbije u EU jako daleko i neizvesno"

Povodom objavljivanja uslova Nemačke za pridruživanje Srbije EU, profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka Predrag Simić kaže da je perspektiva članstva u EU postala "jako daleka i krajnje neizvesna".

Nemačke je stavila "tačku na i" o uslovima Srbiji za pregovore i članstvo u EU: Simić

"Što se tiče Nemačke, nema mesta zapeti nego to je 'tačka na i' o uslovima koje je postavila Srbiji za pregovore i članstvo u EU. Nemci su novoj vlasti u Srbiji poručili da ne bi trebalo da ima iluzije da članstvo u EU i datum za početak pregovora o članstvu možeočekivati u dogledno vreme i bez ispunjavanja dugog spiska zahteva", rekao je Simić.

On je dodao da se može razgovarati o tome da li je to samo posledica promene vlasti u Beogradu ili je Srbija otišla unazad od februara, kada je dobila status kandidata za EU.

Nemačka će tražiti od Srbije da pre početka pristupnih pregovora sa EU potpiše sa Prištinom obavezujući ugovor o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa, izjavio je u Beogradu visoki predstavnik vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Andreas Šokenhof.

On je izneo i sedam uslova nemačkog Bundestaga za početak pregovora Srbije o člastvu u EU, među kojima su ukidanje "parlalelnih  struktura" Srbije na severu Kosova, vidljivi napredak u pregovorima sa Prištinom, konitunirani uticaj Beograda na Srbe sa severka Kosova da aktivno sarađuju sa Euleksom i Kforom, normalizacija odnosa sa Kosovom i rasvetljavanje napada na Ambasadu SAD u Beogradu u februaru 2008. godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 16:55
I posle restauracije treceg rajha (priznavanje hrvatske) i javnog batinanja srbije, srpski politicari su i nastavili da teraju srbe u mazohizam zbog svojih karijera. Izgleda da tome pocinje da dolazi kraj.
Četvrtak 13.09.2012. 17:01
E ODLICNO...ODOH JA LEPO DO MUP-a DA MUZMEM PASOS I DA SE ODREKNEM OVE KILAVE DRZAVE,JER SAM IZGUBIO UZALUD MUKOTRPNO-CEKANIH 12 GODINA... TO SAMO U SRBIJIJI POSTOJI I NIGDE U SVEMIRU...DA JE TO NEMOGUCE OPISATI IKAKVIM PRIDEVIMA... OVO JE UZAS, TOLIKO SAM REVOLTIRAN DA NEMAM SNAGE DA PISEM...
Petak 14.09.2012. 10:03
Samo slepac ne vidi da se Nemacka sprema za tiho osvajanje Evrope ili novi rat. Uslovi sad su slicni uslovima koji su pred Srbiju postavljeni 1914, a i 1941 samo su 41 privremeno prihvaceni od pronacisticke vlade ( kao sto bi se i sada desilo da su zuti ostali na vlasti ) a 14 odmah odbaceni. Nemacka od Grcke trazi da "kupi" ostrva koja nisu nastanjena, ali je svima jasno da se trazi izlaz na more i pomorska baza, Evropske zemlje 'moraju' da prihvate uslove za opstanak EU, a u Nemackoj prvo o tome donosi odluku ustavni sud, pa tek onda bundestag. KFOR na Kosovu vec o davno predvode nemacki komandati, a nemacki vojnici sprovode u delo. Sve u svemu ziveo cetvrti rajh !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online