Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.07.2014.
14:31
Beta A

Vučić: Verujemo u reforme

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u četvrtak u Beogradu sa nemačkim poslanicima Andreasom Šokehnofom i Hansom Joakimom Falenskim o ekonomskim pitanjima, predstojećim reformskim koracima koje srpska vlada planira da preduzme, kao i novom zakonu o radu, saopštila je vladina pres služba.

Nemačka značajan partner na putu Srbije ka EU: Andreas Šokenhof i Aleksandar Vučić
 

Vučić je istakao da se Srbija suočava sa velikim fiskalnim deficitom, posledicama poplava i štetom načinjenom u energetskom sektoru.

On je nemačkim parlamentarcima rekao da veruje u reforme i da se nada da će vlada u prvih sto dana rada ostvariti izuzetno važne rezultate.

Vučić je takođe istakao značaj Nemačke na evropskom putu Srbije.

Zamenik šefa poslaničkog kluba CDU/CSU Andreas Šokenhof pokazao je, kako je saopšteno, razumevanje za političke i ekonomske poteškoće sa kojim se Srbija suočava, dodajući da poslanički klub CDU/CSU pruža podršku Srbiji u sporovođenju neophodnih reformi, kao i njenom putu ka EU.

Sa poslanikom nemačkog parlamenta, Bundestaga Andreasom Šokenhofom razgovarala je i Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije.


Kako je saopšteno, Šokenhof je rekao da su predstavnici Bundestaga, koji ima značajnu ulogu u proširenju Evropske unije, posetili Srbiju kako bi pokazali da je saradnja važna ne samo pred krupne odluke, već i tokom čitavog procesa evrointegracija.

Gojkovićeva je rekla da parlament očekuje mnogo posla tokom leta kada je planirano donošenje reformskih zakona i da je Narodna skupština spremna da isprati dinamiku Vlade Srbije. Ona je izrazila zadovoljstvo zbog intenzivnih kontakata dve zemlje na najvišem nivou i istakla značaj međuparlamentarne saradnje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.07.2014. 14:48
VUCICEVE REFORME: Smanjiti penzije jer penzionerima ne treba mnogo. Dovesti arape u sto vecem broju. Dodatno unistiti radnike jer oni mogu jos da trpe. Rasprodati ono malo preduzeca sto je ostalo jer mi ionako ne znamo da gazdujemo. Predati sveto Kosovo sto pre jer nam ne treba. Bezuslovno ici u EU jer tamo su nam jako veliki prijatelji. Pricati,vikati i ponizavati sve oko sebe jer ce tako narod misliti da se nesto radi iako je u osnovi bitno samo se slikati i skupljati poene da bi se sto duze ostalo na vlasti
Četvrtak 10.07.2014. 14:36
Ovu ekipu sa ultimatumima treba vratit momentalno odakle su došli. Svake godine tako treba, a ne primati ih.
Četvrtak 10.07.2014. 22:21
Vi u reforme a mi koji smo gradili I izgradili ovu zemlju a sada pred kraj zivota postali beda u skori kraj neka vam dragi Bog plati jer mi vam nemozemo nista dok vas ove belosvetske barabe dobro placaju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online