Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 11.09.2012.
13:42
J. Arsenović - Vesti A

Đilasova struja jača od Tadićeve

Od 10. novembra, kada će biti održana izborna skupština Demokratske stranke, biće poznato ko će preuzeti rukovođenje partijom. Borba će se voditi između Borisa Tadića i njegovog sadašnjeg partijskog zamenika Dragana Đilasa, a nije isključeno da bi još neko mogao da se uključi u izbornu trku. Kako sada stvari stoje, veće šanse za pobedu ima gradonačelnik Beograda koji računa na glasove većine od 4.000 delegata izborne skupštine.

Sve kombinacije moguće: Dragan Đilas, Boris Tadić i Bojan Pajtić
 

- Svima je jasno da u ovom momentu Đilas deluje jači i da bi se sada svi kladili na njega. Ali ne treba potpuno otpisati Tadića. Do novembra će se intenzivno lobirati unutar stranke i videćemo ko će biti uspešniji u tome - kaže za "Vesti" politički analitičar Branko Radun.


Da retorika više neće biti umivena i u rukavicama, govori i jučerašnji prvi javni nastup Borisa Tadića nakon sednice Glavnog odbora održane u subotu, kada je optužio Đilasa i još neke da su preko tabloida vodili negativnu kampanju protiv njega.

Čiji mediji njegova pobeda

Analitičari su saglasni da će mediji na koje ima uticaja Đilas, sa verovatnoćom i da je njihov suvlasnik, odigrati važnu ulogu u tome na čiju će stranu tas prevagnuti.
- Malo ko se usuđuje da kritikuje Đilasa, i to ne samo mediji koje on kontroliše, već i oni koji bi imali štetu ako bi ga kritikovali. Mediji su ili neutralni ili prođilasovski, malo koji navija za Tadića i tu je sadašnji predsednik DS inferioran u odnosu na Đilasa - kaže Branko Radun.

- Nema nikakve dileme da je Đilas jedan od onih koji je svojim pismima pokrenuo jednu takvu kampanju. Nema nikakve dileme da je tu kampanju pokrenuo i Vuk Jeremić potpuno neadekvatnim reagovanjem na sednicu Predsedništva DS-a oko onih 7,5 miliona dolara troškova za kancelariju u Njujorku. Nema nikakvih dilema da su se u tu kampanju uključili i razni stari Iznogudi DS-a iz ranijih generacija poput Gorana Vesića - rekao je Tadić za B92.


Da su i vlasnici krupnog kapitala na strani ambicioznog tehnokrate Dragana Đilasa govori i Tadićevo upozorenje da Miroslav Mišković ima političke ambicije.


- Najveći predstavnici krupnog kapitala, gospodin Mišković i njemu slični imaju interes da se umešaju u politiku i zašto bih ja to sada krio. Dok sam ja bio na čelu države oni nisu mogli da priđu državi i predsedniku Republike na način na koji su to radili svih prethodnih godina i deceniju ranije... Ja sam insistirao na tome da oni plaćaju poreze državi Srbiji, a ne na Sejšelskim ostrvima ili na Kipru - poverio se Tadić.
 

Samo Đelić neverni Toma

Iako je Tadić upozorio da bi prepuštanje stranke dvojcu Đilas - Pajtić DS vodilo u konfederalizaciju, član GO i bivši ministar Božidar Đelić tvrdi da se stranka neće podeliti. Đelić je na GO glasao za Đilasov predlog da se izbor predsednika obavi delegatskim putem i tako se praktično stavio na njegovu stranu. To isto je uradila i udovica Zorana Đinđića Ružica, za koju neki mediji spekulišu da u Đilasu vidi energiju svog pokojnog supruga.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.09.2012. 13:50
ma koga više briga za taj gnoj?
Utorak 11.09.2012. 15:22
clanovi ds-a iz cele srbije birace izmedju crnogoraca i crnogoraca. jos ce se potuci zbog njih. strasno zar ne, posebno zbog cinjenice da ds stranka jugoslovensko -crnogorska nijedno dobro ne donese srbiji. smrecanjac se jedino dobro izvinjavao svima u ime srbije, prihvatajuci sve krivice sveta na teret srbije . njegova crna gora se izvuce od svih krivica za ratove koje su predvodili crnogorci. drugi se nepristojno obogati kod nas. birajte srbi ia ds-a ,birajte, imate CRNOGORSKI IZBOR!
Utorak 11.09.2012. 13:56
Ma ti jesi "insistirao" za placanje njihovog poreza u Srbiji, sto jeste logicno i podrazumeva se, tu im je prebivaliste :d)) nije nista novo. Da ti se ne bi morali priblizavati je cinjenica da su tvojom zaslugom postali legalni MONOPOLISTI koji dobrotvorne priloge partijama podrske, redovno doniraju finansijska sredstva. Pa sama ova cinjenica je, da koliko oligarha u Srbiji toliko i monopolista!! Kako cete to da opravdate pri evtl. ulazu u EU ako se pokaze i dokaze kao tezak oblik korupcije vodecih drzavnih organa???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online