Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 30.08.2012.
19:31
Anadolija A

Muftija Zukorlić na sudu: Ovo je provokacija režima!

Zbog krivične tužbe koju je zbog uvrede časti i ugleda podneo visoki funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Srbije i koordinator inspekcijskih službi u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku u mandatu bivše vlade Kasim Zoranić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić pojavio se danas pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru.

 Ako se ovako mogu ponašati sa muftijom, šta će raditi sa običnim svetom : Muamer Zukorlić
 

Neposredno pre dolaska muftije, pred zgradom suda su se okupili građani Novog Pazara i Sandžaka izražavajući protest "protiv ovakvog ponašanja pravosudnih organa prema muftiji Zukorliću". Takođe, deo pristalica muftije Zukorlića okupio se unutar zgrade, prenosi agencija Anadolija.

Sudija Dragan Dimitrijević odgodio je raspravu nakon što je konstatovao da Kasim Zoranić ostaje pri tužbi, odnosno da je neće povući. Datum novog ročišta biće određen naknadno.

Nakon izlaska iz sudnice muftija Zukorlić je za agenciju Anadolija izjavio da je "ovo neugodnost koju prvi put doživljava nakon 19 godina obavljanja dužnosti muftije".

Podvukao je da je jedini verski velikodostojnik kome se sudi za verbalni stav.

"U 21. veku ja sam pozvan na odgovornost pred sudom za javno izrečeni stav, odnosno verbalni delikt. To je nezamislivo. Naravno da je to poruka političkih oligarhija koje imaju za cilj da se ovim nastavi zastrašivanje muslimana tako što će se reći: Ako se ovako mogu ponašati sa muftijom, šta će raditi sa običnim svetom. Što se mene tiče, nisu uspeli da me pokolebaju u mojim stavovima, borbi za istinu i slobodu ovoga naroda", izjavio je Zukorlić za agenciju Anadolija.

Dodao je da će nastaviti da govori istinu o političkim kriminalnim oligarhijama koje stežu obruč oko vrata ovoga naroda.

"Oni imaju poziciju u vlastima da stegnu svakog onoga koji nije spreman da padne na kolena ovom režimu i svakog ko nije spreman da se okrene protiv svog naroda. To su ljudi koji za državu rade prljave poslove, brane i hrane Ratka Mladića i druge ratne zločince, a za uzvrat uvek imaju poziciju u vlasti, bez obzira koja politička partija pobedila. To su poslednji trzaji discipliniranja i zastrašivanja ovoga naroda. Ovaj narod neće pasti na kolena. U svakom slučaju mi ćemo nastaviti borbu za punu slobodu i dostojanstvo, a ovakvi udari nas sigurno neće pokolebati", istakao je Zukorlić.

Naglasio je da je sudski poziv bio najobičnija provokacija režima i ispitivanje "da li se s muftijom može ovako postupati bez posledica".

"Da je ovo prošlo tek tako, onda bi sudski pozivi stalno stizali na moju adresu. Zamislite da neko patrijarha stalno poziva na sud, ispituje ga, saslušava", kaže Zukorlić.

Kako su javili lokalni mediji, desetak minuta nakon Zukorlića iz zgrade Osnovnog suda je izašao i Kasim Zoranić koji je odbio da se obrati medijima, navodeći da nema šta da kaže jer je suđenje odloženo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.08.2012. 20:37
Šta smo mi Srbi Bogu skrivili da u našoj zemlji ima ovakvih provokatora. On sebe stalno pretstavlja kao neku žrtvu, a pozadina je jasna. Žalosno je što zaluđuje narod, bar one koji mu slepo veruju. Da li je on svestan da svojim nastupom uvek izaziva netrpeljivost prema državi u kojoj živi. Ne hajući da smo mi Srbi ipak osetljivi na to i da nam je dosta takvih ljudi. Šta mu je malo i šta mu mi uskraćujemo.
Četvrtak 30.08.2012. 22:02
muftija ocigledno priziva neke ruzne stvari koje su se ne tako davno dogodile u bosni, a kada to izazove(ako bude manjka pameti) svoju ce guzicu da izmakne, a ovi sto aplaudiraju i arlaucu naci ce se u veoma nezgodnoj poziciji pa ce plakati za slobodom koju sada uzivaju. Nadam se da vecina novopazaraca ne naseda na ove ocigledne agente CIA koji ne rade u interesu muslimana pa tako ni u interesu nijednog gradjanina Srbije. Pozdrav i mir svim dobronamernim ljudima u Srbiji i ne dozvolite da ovakvi fanatici placaju svoje bolesne ideje o slobodi zivotima vase dece !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online