Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 29.10.2013.
13:40
D. N. Petrović - Vesti A

Zukorlić: Tomo, ispuni obećanja!

Nakon što je nedavno poručio predsedniku Srbije "Nikoliću, neću ti rušiti Srbiju osim ako me ne nateraš" i da "predsednik treba da ispuni obećanja koja je dao tokom predizborne kampanje i posete muftiji Zukorliću i Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru", mediji i portali pod kontrolom Zukorlića juče se objavili koje to zahteve treba da ispuni Nikolić.

Reči lete, zapisano ostaje: Muftija Muamer Zukorlić
 

To su: brisanje iz registra paralelne Islamske zajednice Srbije na čelu sa reisom Ademom Zilkićem, priznavanje rezultata za izbor Bošnjačkog nacionalnog veća održanih 2010. godine i Bošnjačkog nacionalnog veća koje je formirao muftija Zukorlić, akreditacija Internacionalnog univerziteta (prvog univerziteta u Sandžaku), povratak Islamskoj zajednici vakufske imovine i vraćanje na u škole veroučitelja bliskih Islamskoj zajednici muftije Muamera Zukorlića.

Noćna poseta Novom Pazaru

Podsetimo, nekoliko meseci pre izbora, Nikolić je jedne večeri izneda posetio Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru gde se sastao sa Zukorlić. Nikolić je u izjavi za medije samo rekao da u Sandžaku postoji puno problema koji se mogu rešiti dogovorom, neki odmah, a neki u dužem periodu. Nikakva konkretna obećanja, niti problemi tada nisu pominjani.

Kako tvrde Zukorlićevi mediji, Nikolić je obećao ispunjenje ovih pet zahteva, ne navodi se šta je za uzvrat mutija trebao da učini. Muftija do sada nije pominjao nikakva obećanja Nikolića, niti su se Islamska zajednica, Internacionalni univerzitet i Bošnjačko nacionalno već pozivali na bilo kakav dogovor Nikolića i Zukorlića.


Na izborima za predsednika Srbije Zukorlić je bio predsednički kandidat, u drugom krugu nije podržao, ni Tadića, ni Nikolića.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.10.2013. 13:49
Javlja se balija PRIJATELJ SNS . Red je da se izmire računi . Da li će biti obećanje ludom radovanje i kakav je odgovor spremio balija bojim se da nećemo dugo čekati .
Utorak 29.10.2013. 14:29
"..ne navodi se šta je za uzvrat mutija trebao da učini." Nema sta ni da se navede. Nas vajni srpski predsednik kada neprijatelju obecava, on ne trazi zauzvrat Srbiji nista! On prosto prodaje i predaje Srbiju ! Kod Tome je srpska rasprodaja. Naravno, provizija ide njemu i bandi u dzepove.
Sreda 30.10.2013. 22:31
E moji Srbi, Srbende! Rađe ćete poverovati nekom poturici i prevarantu nego nekom svom i to samo zato što se sa tim svojim ne slažete ili ga ne volite. U PAMET SE, BRAĆO SRBI !!! Ne nasedajte na probne balone ovog provokatora i kriminalca kome je jedino valjano mesto iza rešetaka u Zabeli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online