Utorak 29.10.2013.
13:40
D. N. Petrović - Vesti

Zukorlić: Tomo, ispuni obećanja!

Reči lete, zapisano ostaje: Muftija Muamer Zukorlić
 

To su: brisanje iz registra paralelne Islamske zajednice Srbije na čelu sa reisom Ademom Zilkićem, priznavanje rezultata za izbor Bošnjačkog nacionalnog veća održanih 2010. godine i Bošnjačkog nacionalnog veća koje je formirao muftija Zukorlić, akreditacija Internacionalnog univerziteta (prvog univerziteta u Sandžaku), povratak Islamskoj zajednici vakufske imovine i vraćanje na u škole veroučitelja bliskih Islamskoj zajednici muftije Muamera Zukorlića.

Noćna poseta Novom Pazaru

Podsetimo, nekoliko meseci pre izbora, Nikolić je jedne večeri izneda posetio Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru gde se sastao sa Zukorlić. Nikolić je u izjavi za medije samo rekao da u Sandžaku postoji puno problema koji se mogu rešiti dogovorom, neki odmah, a neki u dužem periodu. Nikakva konkretna obećanja, niti problemi tada nisu pominjani.

Kako tvrde Zukorlićevi mediji, Nikolić je obećao ispunjenje ovih pet zahteva, ne navodi se šta je za uzvrat mutija trebao da učini. Muftija do sada nije pominjao nikakva obećanja Nikolića, niti su se Islamska zajednica, Internacionalni univerzitet i Bošnjačko nacionalno već pozivali na bilo kakav dogovor Nikolića i Zukorlića.


Na izborima za predsednika Srbije Zukorlić je bio predsednički kandidat, u drugom krugu nije podržao, ni Tadića, ni Nikolića.

2024 © - Vesti online