Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.08.2012.
16:15 >> 18:37h
Beta A

"Očekujemo početak pregovora sa EU"

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin razgovarao je danas sa premijerom Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem koji je izrazio očekivanje da neće biti novih uslova na evropskom putu Srbije. Kacin se susreo i sa potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić i tom prilikom izjavio da očekuje da Srbija nastavi sa unutrašnjim reformama, "jer je to najbolji način za ubrzanje puta ka članstvu u EU".

 Krajem septembra Srbiju će posetiti delegacija Evropskog parlamenta
 

"Očekujemo da uskoro bude određen datum početka pregovora sa Evropskom unijom jer je nova Vlada Srbije čvrsto opredeljena da nastavi unutrašnje reforme koje su prvenstveno u interesu građana Srbije. Oštra borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je jedan od prioriteta vlade", naveo je Dačić u razgovoru sa
izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom.

U razgovoru je istaknuto da je Srbija generator regionalne saradnje i da će Vlada Srbije nastojati da obezbedi sve uslove za nesmetan rad nezavisnih regulatornih tela, dodaje se u saopštenju.

U razgovoru premijera Dačića i izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina rečeno je da će krajem septembra Srbiju posetiti delegacija Evropskog parlamenta.

Grubješić: Treba da prestanemo sa licitiranjem o dobijanju datuma za početak pregovora sa EU


Izvestilac Evropskog parlamenta zaSrbiju Jelko Kacin izrazio je danas u razgovoru sa potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić očekivanje da će Srbija nastaviti sa unutrašnjim reformama, jer je to najbolji način za ubrzanje puta ka članstvu u EU, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

Suzana Grubješić je u razgovoru istakla da nova Vlada treba delima
da ubrza evropske integracije i da političku volju, koja postoji, pretvori u konkretne aktivnosti.

 

"Moramo na delu da ubrzamo evropske integracije, ali ne zato što to traži Brisel, već zato što je to u interesu Srbije i njenih građana", rekla je Grubješić.

 

Potpredsednica Vlade je posebno istakla da je veoma važno da Srbija
učešćem na regionalnim forumima aktivno brani svoje nacionalne interese, a ne da se samoisključuje.

 

Ona je ponovila da treba prestati sa licitiranjem o dobijanju datuma za početak pregovora sa EU, kao i o tome da li će godišnji izveštaj Evropske komisije biti pozitivan ili negativan.

Članovi vladinog Saveta za borbu protiv korupcije i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin razgovarali su danas o spornim privatizacijama u Srbiji na koje je Savet ranije ukazivao, kao i vladavini prava i reformi pravosuđa.

"Savet je obavestio Kacina da radi na novim izveštajima i dobio podršku da nastavi sa daljim radom", navodi se u saopštenju koje je potpisao potpredsednik Saveta Miroslav Milićević.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 21:46
Aman gledajte Srpska posla i interese... reforme DA... EU NE ... NATO NE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online