Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 28.08.2012.
09:41
Pištaljka A

Homenova sestra dobila kredit Fonda sa kamatom od 0,5%

Firma čiji je vlasnik Jelena Homen Tasić, sestra Slobodana Homena, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde, dobila je od Fonda za razvoj Republike Srbije kredit od 34 miliona dinara (oko 300.000 evra) uz kamatu od samo 0,5 odsto godišnje!

Kredit Homenovoj sestri potpisao Mlađan Dinkić
 

Kredit za koji će platiti petogodišnju kamatu od samo 4.745 evra Homenova sestra dobila je 2009. godine, a odluku Upravnog odbora Fonda o dodeli kredita potpisao je Mlađan Dinkić, tada predsednik UO.

Fabrika izolacionih materijala i ambalaže Fima a.d. iz Mionice, čiji je vlasnik Jelena Homen Tasić, zastupnik preduzeća njen muž Milan Tasić, a predsednik Upravnog odbora u to vreme njen i Slobodanov otac Borivoje Homen, ovaj povoljni kredit je dobila na period od pet godina, s grejs periodom od godinu dana.

Preduzeće Fima a.d. se Fondu za razvoj obratilo 27. maja 2009. godine sa zahtevom za dodelu sredstava "za podsticaj i razvoj nerazvijenih opština u Republici Srbiji". Od Fonda je zatražen kredit od 40 miliona dinara, i to za nabavku opreme koja bi trebalo da "unapredi proizvodnju izolacionog materijala i ambalaže". Upravni odobor Fonda je na sednici održanoj 1. oktobra 2009. odobrio kredit u iznosu od 34 miliona dinara.

"O odobrenju kredita preduzeću Jelene Homen-Tasić na sednici UO Fonda za razvoj odlučivali su Mlađan Dinkić, Slobodan Milosavljević, Slobodan Ilić, Zoran Martinović (zamena za Rasima Ljajića) i Rajko Perić (zamena za Milutina Mrkonjića). U zapisniku se navodi da su sednici prisustvovali predsednik komisije Fonda za razvoj Verica Kalanović, Dinkićev šef kabineta Ivica Kojić, direktorka Fonda Olivera Božić i druga lica iz stručne službe Fonda", objavio je sajt "Pištaljka".

U godini u kojoj je dobijen povoljan kredita iz Fonda za razvoj, Jelena Homen-Tasić imala je većinski paket od 91 odsto akcija u kapitalu Fabrike izolacionih materijala i ambalaže - Fima a.d. iz Mionice. Danas je akcionarsko društvo Fima preregistovano u Fima d.o.o, a vlasnik 100 odsto udela u društvu je Jelena Homen-Tasić. Direktor preduzeća je Vlada Ćosić, dok je Milan Tasić, muž Jelene Homen-Tasić i zet Slobodana Homena, upisan kao zastupnik.

U periodu kada je odobren povoljan kredit Fonda za razvoj, otac državnog sekretara Borivoje Homen bio je predsednik Upravnog odobora preduzeća Fima a.d, dok je predsednik Nadzornog odbora u toj firmi bio izvesni Zdravko Homen. On je istovoremeno zaposlen kao pomoćnik generalnog direktora porodične firme Homenovih Dikem Chemical d.o.o. iz Beograda, čiji je direktor Borivoje Homen. Ovo preduzeće posluje u sastavu preduzeća Inova d.o.o. iz Beograda, koje je u vlasništvu Dušanke Subotić-Homen.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 09:45
"Одговор државе ће бити језив"...
Utorak 28.08.2012. 10:58
Al su Homenovi razgranali pipke, došlo vreme da se lupi po tim grabljivim pipcima.
Utorak 28.08.2012. 11:06
Sta smo mogli da ocekujemo od bivsih otporasa i boraca protiv korupcije, organizovanog kriminala, partizacije, rodjackih veza, poznanstva, prijateljstva... da sperci ? Koliko jos ovakvih poput Homena unistavaju Republiku Srbiju ?! Sta rece DS nema privilegovanih...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online