Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 23.08.2012.
15:44 >> 16:47h
Beta A

Članovi DS-a lome kukove na prinudnom radu u Kuršumliji

Opštinski odbor Demokratske stranke iz Kuršumlije pozvao je danas sve nadležne državne organe da reaguju i zaustave, kako kažu, nezakonito i bahato ponašanje funkcionera iz redove Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

 Kažnjenička radnička jedinica: DS čisti Kuršumliju (foto ilustracija)
 

U saopštenju se navodi da funkcioneri iz SNS, direktori i šefovi već mesec dana "progone i šikaniraju" članove DS, zaposlene u javnim ustanovama i institucijama u Kuršumliji.

"I ombudsman o prinudnom radu"
 

Zaštitnik građana će uputiti saradnike na teren kako bi na licu mesta proverili tvrdnje o kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u Kuršumliji.

 

Ombudsman Saša Janković je istovremeno obavestio predstavnike svih političkih partija, pa i DS, čija ga je potpredsednica Jelena Trivan pozvala da reaguje, da je princip zaštitnika građana da postupa u skladu sa zakonom, a ne preko medija.

 

"Zaštita prava koju ombudsman pruža važi podjednako, pod istim uslovima, za sve građane, a iznošenje pritužbi preko medija, a ne na zakonom utvrđen način, može biti kontraproduktivno i ne doprinosi niti bržem rešavanju problema niti očuvanju nezavisnosti nepolitičkih institucija", navodi se u izjavi Jankovića.

Nova opštinska vlast u Kuršumliji, koju čini koalicija SNS-DSS organizuje tzv. javne radove uređenja grada u kojima su pod pretnjom otkaza bili primorani članovi DS u Kuršumliji, zaposleni u opštinskoj upravi i javnim preduzećima da učestvuju.

"Radi se o 'ad hoc' radovima koji nemaju nikakvog zakonskog osnova. Tokom ovih, prinudnih radova član DS Velislav Milosavljević je doživeo tešku povredu kuka i zakazana mu je hitna operacija", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demkratske stranke iz Kuršumlije.

Kako navode, opštinska vlast formirala je "kažnjeničku radnu jedinicu" koja za cilj ima isključivo obračun sa političkim neistomišljenicima, odnosno članovima DS u Kuršumliji.

Radnik na obezbeđenju u sportskoj hali u Kuršumliji Saša Jovanović ranije danas je agenciji Beta rekao da je zbog izjave medijima o čišćenju grada na kom su bili angažovani članovi URS-a, kažnjen sa još 15 dana čišćenja.

Jovanović je nedavno agenciji Beta i televiziji B92 dao izjavu da je on sa još nekoliko radnika sportske hale zato što su članovi URS-a izveden na ulicu da čiste grad i da im je novopostavljeni poslovođa Vučko Savić saopštio da su tu po kazni jer su u predizbornoj kampanju bili aktivni ispred URS-a.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.08.2012. 15:51
Е,фотељаши,треба вас у Митровицу да вадите кромпир,берете јабуке,паприку...
Četvrtak 23.08.2012. 16:22
KADA SU CITAVOJ SRBIJI LOMILI KICMU, NIJE IM SMETALO !!!
Četvrtak 23.08.2012. 16:42
Celo rukovodstvo DS treba poslati u Kursumliju na prinudni drustveno korisni rad !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online