Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 07.08.2012.
12:50 >> 19:04h
Beta A

Normalizovan saobraćaj u Zupču

Kamioni Euleksa vratili su se popodne iz sela Zupče ka južnom delu Kosovske Mitrovice, a vojnici Kfora povukli su se na punkt prema selu Čabra i kontrolišu sve putne pravce koji od Zubinog Potoka vode ka severnoj Kosovskoj Mitrovici, javila je televizija Most iz Zvečana.

Srbi blokirali prolaz Kforu i Euleksu
 


Prema rečima građana koji su oko pet sati držali u blokadi put koji od Zupča vodi ka administrativnom prelazu Brnjak, Euleks je prekršio dogovor kada su jutros posle tri njihova službena automobila ovim putem krenuli kamioni natovareni velikim betonskim
blokovima, za koje Srbi strahuju da će biti upotrebljeni za blokadu alternativnih puteva u opštini Zubin Potok.

Kfor uzvraća zatvaranjem prelaza

 

Pripadnici nemačkog kontigenta Kfora ponovo su danas blokirali alternativni put preko Tresave, koji od administrativnog prelaza Jarinje u opštini Leposavić vodi do policijskog punkta Rudnica.

Meštanin Saša Kasalović rekao je da "predstavnici međunarodnih snaga planiraju da izazovu incident zbog kog bi Srbi reagovali a oni postavili betonske blokove da se zaštite".

Incidenata nije bilo.

Vojnici Kfora su stacionirani u Jagnjenici na putu prema Zvečanu, a raspoređeni su i u Zupču na raskrsnici koja vodi ka albanskom selu Čabra.

Srbi na severu Kosova za snabdevanje i prelazak u centralnu Srbiju koriste "alternativne puteve" jer ne žele da koriste prelaze na kojima su službenici Kosova.

U opštini Leposavić danas je prekinuta blokada puteva, jer Srbi više ne blokiraju put ka zvaničnom prelazu, dok su vojnici Kfora povukli blokadu sa jednog alternativnog puta.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 13:37
Паметно браћо Срби,кад кфор и те сотонине слуге могу да бију народ и пуцају на њих гуменим метцима могу и Срби да бране свој вековна огњишта и домове,БРАНИТИ СЕБЕ НИЈЕ ЗЛОЧИН!
Utorak 07.08.2012. 15:11
Moram brzo da postavim pitanje,jer mnoge ova tema kopka po glavi: ZASTO VI TROLUJETE OVOLIKO KOMENTARA OVDE? CIM SE POSTAVI PITANJE I TEMA VEZANO ZA KOSOVO,ZA NASU DRZAVU,ZA RAD I SIROMASTU...KADA GOD DODJEM,VIDIM TOLIKO KOMENTARA DA NE MOGU VEROVATI STA VAS TOLIKO IRITIRA I KOMPLEKSIRA OVDE? ZASTO NE KOMENTARISETE NEKE POZITIVNE TEME,VZANE ZA PUTOVANJA,ZDRAVLJE,IZGLED,NOVI MODNI TREND I TEHNOLOSKE INOVACIJE... Ali to je taj cuveni Srpski mentalitet, INAT JE NAJVECI SRPSKI ZANAT...
Utorak 07.08.2012. 13:05
KFOR je po obicaju blokirao saobracaj za sva civilna vozila. http://facebookreporter.org/2012/08/07/најновије-вести-са-окупираног-косова/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online