Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 04.11.2013.
19:53
Beta A

Rasmusen: NATO osuđuje nasilje na izborima

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen je u Briselu "najoštrije osudio napade na izborna mesta u severnoj Mitrovici", predočivši da se ne sme dopustiti da nasilje ugrozi normalizaciju odnosa Beograd-Priština.

Anders Fog Rasmusen
 

Čelnik NATO je naglasio da se "nasilje i zastrašivanja ne smeju trpeti" i da će Kfor s nesmanjenim snagama ostati na Kosovu. Rasmusen je na konferenciji za novinare rekao da su "izbori važan elemenat u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine" i podvukao da se "ne sme dopustiti da nasilje izbaci s koloseka do sada ostvareni
napredak u tom dijalogu".

"Mi ćemo ostati budni u ovom ključnom trenutku", dodao je čelnik NATO, "i Kfor će nastaviti da deluje nepristrasno, oprezno i čvrsto da bi pomogao očuvanju bezbednosti i zaštite za sve ljude na Kosovu".

Rasmusen je ukazao na to da su, pošto je na jučerašnjim izborima na severu Kosova došlo do nasilja i incidenata, "trupe Kfora brzo reagovale na poziv misije EU Euleks i razmestile Snage za brzo uzvraćanje na tamošnje područje".

Euleks: Sprečena eskalacija sukoba

Euleks je saopštio da je zaustavio nasilje i ometanje procesa glasanja na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, i da je strateški cilj bio sprečiti počinioce incidenata u Kosovskoj Mitrovici da napadnu biračka mesta i u drugim opštinama na severu.


"Euleks je odmah reagovao na napad na biračko mesto u severnoj Kosovskoj Mitrovici i obezbedio dodatnu podršku kosovske policije, kako bi se zaštitilo osoblje OEBS-a i posmatračke misije EU", navodi se u saopštenju Euleksa.

 

U saopštenju se precizira da je Euleks zaustavio dalje ometanje procesa glasanja, a potom obezbijedio pratnju pripadnicima OEBS-a, zajedno sa glasačkim kutijama, od biračkih mjesta u opštinama Zvečan, Leposavić i Zubin Potok do mesta za prebrojavanje glasova u južnoj Kosovskoj Mitrovici.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 19:55
NASILJE su izvršili Dačićevi batinaši kada su videli da je BOJKOT USPEO . To zna i NATO koji im je i ODOBRIO AKCIJU .
Ponedeljak 04.11.2013. 22:01
Srbi ce da progledaju tek nakon oluje na sever Kosmeta. Tek onda krece puc i revolucija u Srbiji i na Balkanu. To je ono cega se NATOvci boje, jer bi trebalo da cuvaju vec i ovako narusenu poziciju u svetu. Zato i racunaju na kvazi nacionalnu vladu koja mora da progura sve kroz iglu, sta joj ocito ne ide. Postavljeni da menjaju svest i rupu zatvore Albanci nece da stanu sad kad finalno imaju sansu za ujedinjenjem, da im i sam NATO kaze Ne, kao niti dzihad kalafisti u Siriji. Dapace niti ameri niti evropljani vise nece moci da kontrolisu reakciju na terenu kada krene stvar. To ce i da dovede do novog balkanskog krvoprolica. Prema tome ili ce da se probudi Srbija ili ce da se oprostimo od nje
Ponedeljak 04.11.2013. 23:03
Užas je slaba riječ za zapadnu demokratiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online